Yenibosna saldırısını düzenleyen PKK'lı yakalandı

Yenibosna saldırısını düzenleyen PKK'lı yakalandı

Yenibosna'da Şirinevler karakolu yakınındaki saldırıyı yapan PKK'lı yakalandı.

Yenibosna'da bulunan 75. Yıl Polis Merkezi ve Bahçelievler Askerlik Şubesi yakınında bombalı motosikletin patlatılması sonucu 10 kişinin yaralandığı olayı gerçekleştiren PKK'lının da aralarında bulunduğu 6 kişi yakalandı.

İstanbul Terörle Mücadele ve İstihbarat Şube Müdürlüğü ekipleri, çevrede bulunan güvenlik kameralarını incelemesi sonucu patlayan motosikletin sahibine ulaştı. Polis ekipleri, motosiklet sahibinin de aralarında bulunduğu 3 kişiyi gözaltına alarak Vatan Caddesi'nde bulunan Terörle Mücadele Şube Müdürlüğü'ne getirerek sorguya aldı. Motosiklet sahibi yapılan sorgulamasında motorunu bir arkadaşına ödünç verdiğini söyledi.

Bunun üzerine kimliği tespit edilen kişinin PKK üyesi olduğu belirlenerek çalışma derinleştirildi. Şüphelilerin verdiği ilk bilgiler doğrultusunda PKK'lı bombacının bazı kişilerle birlikte kendilerine aile süsü vererek bir otomobille Güneydoğu Anadolu Bölgesi'ne kaçmaya çalıştığı öğrenildi.

Aksaray'da yakalandı

Kaçmaya çalışan saldırganın İstanbul Terörle Mücadele ve İstihbarat Şube Müdürlüğü ekiplerince Aksaray ilinde yakalandığı açıklandı. Saldırganın üzerinden sahte bir kimlik çıktığı ifade edildi.

Olayla ilgili olarak saldırganın da aralarında bulunduğu toplam 6 kişi gözaltına alındı.

Saldırgan, bomba yüklü bir motosikletle olay yerine gelmiş, motosikletten inip olay yerini terk etmesinin ardından da patlama meydana gelmişti. Saldırıda biri ağır 10 kişi yaralanmıştı.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Yorumların her türlü cezai ve hukuki sorumluluğu yazan kişiye aittir. Mepa News, yapılan yorumlardan sorumlu değildir. Her bir yorum 600 karakterle (boşluklu) sınırlıdır.