Adalet Bakanı Bozdağ: Büyük bir felaket önlendi

Adalet Bakanı Bozdağ: Büyük bir felaket önlendi

Ankara Garı saldırının yıldönümüne kısa süre kala Ankara'da saldırı hazırlığındaki iki kişi polisin operasyonu sırasında kendini patlattı.

Polisin Diyarbakır'dan alınan bir istihabrat üzerine Ankara- Haymana Yolu'nda şüpheli bir aracı takibe almasının ardından, söz konusu aracı bir at çiftliğinde sıkıştıdı. Yakalanacaklarını anlayan iki kişi kendilerini havaya uçurdu. 

Olay yerine geniş çaplı bir operasyon başlatan Ankara emniyeti sabaha karşı teslim olun çağrısı yapıldığını ancak kaçamayacaklarını anlayınca kendilerini patlattıklarını duyurdu.

Patlatılan araçta yaklaşık 200 kilogram amonyum nitrat ve plastik patlayıcılar bulunduğunun tahmin edildiğini belirten Topaca, ''Bu olay Diyarbakır'dan yapılan bir ihbar üzerine polisin aradığı şahıslar. Dün bu bölgeden bir vatandaşın bir kadın, bir erkek şüpheli şahıs gördüğü ihbarı üzerine bu bölgede yoğunlaşıldı. Buradaki bir kulübede bazı şahısların olduğu görüldü. Sabah saatlerinde polisler 'teslim ol' çağrısında bulundu. Buna olumlu cevap vermediler. Daha biz müdahale etmeden kendilerini patlattılar. Alanda yapılan incelemede bir şahsın kimliğine ulaştık. Harun Arslan, Bingöl doğumlu. Bir bayan olduğunu da düşünüyoruz ancak onun kimliği henüz tespit edilebilmiş değil" dedi. Kişilerin nerede eylem düzenlemeyi planladığı henüz bilinmiyor.Bir kadın ve bir erkek olduğu belirtilen canlı bombaların kimlikleri tespit edildi.

"Büyük bir felaket önlendi"

Olayın ardından hükümetten ilk açıklama Adalet Bakanı Bekir Bozdağ'dan geldi. Bozdağ, "Büyük bir felaket önlendi. Muhtemelen Ankara'ya saldıracaklardı. Tüm emareler terör örgütü PKK'yı işaret ediyor. Ancak net bilgiler geldikçe kamuoyu bilgilendirilecektir... Korku panik atmosferi yaratmaya gerek yok. Türkiye konumu itibariyle çok kritik bir yerde. Suriye ve Irak'ta çatışma durumu söz konusu. Buradan terör doğuran kaynaklar var" dedi.

 

HABERE YORUM KAT
UYARI: Yorumların her türlü cezai ve hukuki sorumluluğu yazan kişiye aittir. Mepa News, yapılan yorumlardan sorumlu değildir. Her bir yorum 600 karakterle (boşluklu) sınırlıdır.