Demokratik Kongo'da gösteriler çatışmaya dönüştü

Demokratik Kongo'da gösteriler çatışmaya dönüştü

Güvenlik güçlerinin göstericilere sert bir şekilde müdahale etmesi sonucu muhalefete göre en az 50 kişi hayatını kaybetti.

Euronews Türkçe'nin haberine göre, Demokratik Kongo Cumhuriyeti’nde binlerce kişi Devlet Başkanı Joseph Kabila ve yönetimine karşı meydanlara indi.

Güvenlik güçlerinin sert bir şekilde müdahale ettiği olaylarda muhalefete göre en az 50 kişi hayatını kaybetti. Hükumet yetkilileri ise üçü polis memuru 17 kişinin öldüğünü duyurdu.

Gösterilerin merkezi başkent Kinşasa’ydı: “Biz demokrasimizi savunuyoruz. Kabila biz artık seni istemiyoruz. Kabila seni istemiyoruz.”

Göstericilerin taşlı sopalı saldırısına polis kurşunlarla karşılık verince ortalık savaş alanına döndü.

İçişleri Bakanı Evariste Boshab, ülkede demokrasiyi korudukları açıklamasını yaptı: “Hükumetimiz, ülkemizde kaos ve düzensizliğe yol açan her türlü şiddet eylemini kınamaktadır. Bu durum, demokratik düzene meydan okuma koşullarını yaratmaktadır.”

Kongo’da seçim komisyonunun Kasım ayında yapılacak başkanlık seçiminin ertelenmesi için Anayasa Mahkemesi’ne dilekçe vermesi olayların fitilini ateşledi.

Anayasaya göre 2001’de göreve gelen Kabila’nın üçüncü kez aynı koltukta kalması mümkün değil.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Yorumların her türlü cezai ve hukuki sorumluluğu yazan kişiye aittir. Mepa News, yapılan yorumlardan sorumlu değildir. Her bir yorum 600 karakterle (boşluklu) sınırlıdır.