Muhalifler uzaktan kumandalı silah geliştirdi

Muhalifler uzaktan kumandalı silah geliştirdi

Suriyeli muhalifler sadece kendi imkanlarını kullanarak uzaktan kumandalı silah geliştirdi. Oyun konsolu ile yönlendirilen silahla nokta atışı yapmak mümkün.

İç savaşın altıncı yılına girdiği Suriye'de muhalif güçler askeri alanda da önemli ilerlemeler kaydediyor. Daha önceden de kendi imkanlarıyla Fil füzesi ve Cehennem topunu geliştiren muhalifler bu kez Sham R3 adını verdikleri uzaktan kumandalı silah üretti.

Halep'te faaliyet gösteren Şam Merkezi tarafından geliştiren silah 180 derece açıyla dönebiliyor. Ayrıca silah, tek ve seri atış kabiliyetine de sahip.

Şam Merkezi'nin müdürü Muhammed Umran silah sayesinde askeri kabiliyetlerini artırtıklarını belirterek "Silahın kurulumu tehlikeli bölgelerde yapılmasına karşın atışı daha uzak ve güvenli bir bölgeden yapabiliyoruz" dedi.

Muhammed Umran, Sham R3 silahının nokta atış yapabilme özelliğiyle ciddi anlamda mermi tasarrufu yaptıklarını sözlerine ekledi.

Merkez görevlilerinden Ebu Atta ise yeni silah sayesinde herhangi bir korku duymadan görevini yapabildiğini söyledi.

Ebu Atta: "Normal şartlarda bazen bir hedefin imha edilmesi için 50 atışa ihtiyaç duyulurken taşınabilir Sham R3 silahı ile hedefimi tek mermiyle imha edebiliyorum. Büyük bir konvoyu imha etmek için Sham R3 silahıyla 50 atış yeterli." dedi.

 

Kaynak: Mepa News

HABERE YORUM KAT
UYARI: Yorumların her türlü cezai ve hukuki sorumluluğu yazan kişiye aittir. Mepa News, yapılan yorumlardan sorumlu değildir. Her bir yorum 600 karakterle (boşluklu) sınırlıdır.