YPG, Türkiye'nin Afrin sınırındaki faaliyetlerinden endişeli

YPG, Türkiye'nin Afrin sınırındaki faaliyetlerinden endişeli

Türkiye'nin, Kuzeybatı Suriye'de yer alan Afrin'e uzanan ve 2012 yılından beri kullanılmayan tren hattını askeri amaçlarla restore ettiği belirtiliyor.

Suriye kuzeyindeki de facto özerk Kürt bölgesinin hâkimiyetini elinde bulunduran PYD ile bağlantılı bir medya kuruluşu, Türkiye'nin sınır hattındaki askeri faaliyetleriyle ilgili endişeleri dile getirdi.

"Afrin sınırında daha önce benzeri görülmemiş Türk askeri faaliyetleri" başlığıyla yayınlanan bir yazıda "ANHA Haber Ajansı", Türkiye'den Suriye'ye uzanan ve 2012 yılından bu yana kullanım dışı olan tren yolunda Ankara'nın alışılmadık bakım çalışmaları yaptığını iddia etti.

Afrin'deki yerel kaynakların ANHA'ya belirttiğine göre, İstanbul'dan Şam'a ve Bağdat'a uzanan tren yolunun duraklarından biri olan Suriye kasabası "Meydan Ekbis"in hemen dışındaki tren yollarını onarmak için Türk askeri 3 gündür çalışma yürütüyor.

Bu sırada Türkiye'den bir kaynak da Islahiye'den geçen tren yolunun tamamen onarılması için çalışmalar gerçekleştirildiğini ve "Meydan Ekbis" kasabası sınırında tren yolunu kesen beton duvarın bazı parçalarının kaldırıldığını söyledi.


Beton duvarın bir kısmı kaldırıldı.

ANHA, bu hamlelerin gözlemciler ve Afrin sakinlerinde şüpheleri artırdığını ve Türkiye'nin bölgeyi ele geçirmek için gereken lojistik desteği sağlamak üzere bu tren yolunu kullanacağının düşünüldüğünü belirtti.

Geçtiğimiz günlerde, Kuzey Irak Kürdistan Demokratik Partisi bağlantılı Bas News, Türkiye'nin "Meydan Akbis"e 20 kilometre mesafedeki Islahiye'ye ek askeri birlikler konuşlandırdığını iddia etmişti. Söz konusu takviye birlikler arasında tankların, zırhlı personel taşıyıcıların ve askerlerin olduğu da ifade edilmişti.

Sınır hattında tansiyon, Türkiye'nin Fırat Kalkanı operasyonunu başlatmasıyla yükselmişti. Askeri faaliyetler daha çok Azez-Cerablus hattında yoğunlaşırken, 7 Eylül'de Türk Silahlı Kuvvetleri Afrin'de YPG'ye bağlı birlikleri hedef almış, 5 YPG ve 1 "Asayiş" mensubu ölmüştü. Afrin yönetimi, "bu tür saldırıların devamı halinde uygun şekilde karşılık verileceğini" söylemişti.

Kaynak: Mepa News

HABERE YORUM KAT
UYARI: Yorumların her türlü cezai ve hukuki sorumluluğu yazan kişiye aittir. Mepa News, yapılan yorumlardan sorumlu değildir. Her bir yorum 600 karakterle (boşluklu) sınırlıdır.