"Füzeler sır değil"

"Füzeler sır değil"

Rusya Savunma Bakanlığı Sözcüsü İgor Konaşenkov, füze savunma sisteminin Kaliningrad bölgesine konuşlandırılmasıyla ilgili konuştu.

ABD’li bir istihbarat yetkilisi, dün Moskova’nın ülkenin batısına İskender-M füze savunma sistemleri konuşlandırmaya başladığını belirtmiş ve bunun NATO’ya siyasi bir işaret olabileceğini öne sürmüştü.

Gazetecilere konuşan Konaşenkov, “Bu yaygaranın arkasındakiler şunu bilsin, İskender-M füze sistemleri hareket edebilen bir yapıya sahip; askeri eğitimler çerçevesinde yıl içinde tatbikattan geçiyor ve bu sırada ülke içinde hareket ederek kayda değer mesafeler kat ediyor” dedi. ‘DAHA ÖNCE DE GÖNDERİLMİŞTİ’ “Daha önce de füze sistemlerinin gönderildiği Kaliningrad bölgesi, bu açıdan bir istisna taşımıyor ve Rus Silahlı Kuvvetleri’nin eğitimi çerçevesinde buraya yine benzer sistemler gönderilecektir. Bu nedenle, füze sistemlerinin bölgeye gönderilmesi bir sır değil” diyen Konaşenkov, İskender füze sistemlerinden biriyle bölgede bulunan ABD’ye ait askeri bir uydunun çalışma verilerinin saptandığını belirtti.

Kaynak: Sputnik Türkiye

HABERE YORUM KAT
UYARI: Yorumların her türlü cezai ve hukuki sorumluluğu yazan kişiye aittir. Mepa News, yapılan yorumlardan sorumlu değildir. Her bir yorum 600 karakterle (boşluklu) sınırlıdır.