Suudi Arabistan taziye merasimini hedef aldı

Suudi Arabistan taziye merasimini hedef aldı

Suudi Arabistan savaş uçaklarının Yemen'de taziye çadırını hedef alan saldırısında çok sayıda Yemenli sivil hayatını kaybetti.

Suudi Arabistan, Yemen'in başkenti San'a'da taziye merasiminin gerçekleştiği çadırı hedef aldı. Savaş uçaklarından atılan tahrip gücü yüksek bombaların, taziye merasimine katılan sivil halkın üzerine atılması sonucu Yemenli yetkililere göre ölü ve yaralıların toplam sayısı 300'ün üzerinde.

Ölenlerin arasında Husilerin birçok askeri ve siyasi yetkilisi olduğu iddia edildi. Söz konusu saldırı uluslararası toplumun dikkatini üzerine çekti. İçişleri Bakanı Celal El Ruveyşan'ın babasının taziyesi sürerken yapılan saldırıda son bilgilere göre 155 kişiden fazlası hayatını kaybederken 320'den fazlası yaralandı.

Celal El Ruveyşan, Abdurrabbuh Mansur Hadi ülkeyi terkettiği zaman Husilerin yanında yer almıştı.

Yemen'de 2015 yılının Mart ayında başlayan Suudi Arabistan öncülüğündeki müdahale birçok insan hakları ihlali ve savaş suçu iddiasını da beraberinde getirdi. İran destekli Husiler ve Suudi Arabistan destekli güçler arasında bir güç mücadelesine sahne olan Yemen'de sivil halk, her iki tarafın saldırılarında da hedef oluyor. Ülkede müdahalenin başladığı günden bu yana binlerce sivil hayatını kaybetti.

Kaynak: Mepa News

HABERE YORUM KAT
UYARI: Yorumların her türlü cezai ve hukuki sorumluluğu yazan kişiye aittir. Mepa News, yapılan yorumlardan sorumlu değildir. Her bir yorum 600 karakterle (boşluklu) sınırlıdır.