Kuzey Suriye'deki ÖSO grupları tek çatı altında birleşiyor

Kuzey Suriye'deki ÖSO grupları tek çatı altında birleşiyor

ÖSO bileşeni olarak faaliyet gösteren rejim muhalifi grupların yakın zamanda birleşeceği duyuruldu.

ÖSO hukuk danışmanı Usame Ebu Zeyd'in açıklamasına göre, kuzey Suriye'de çok sayıda ÖSO ve diğer bazı muhalif gruplar tek çatı altında birleşecek.

Ebu Zeyd, devrimci grupların birkaç gün içinde tek bir komutanlık altında birleşeceğini duyurdu.

Açıklamaya göre bu birleşme, yakın zamanda vuku bulması beklenen 'belirleyici' savaşlarda ortak bir askeri koordinasyonu hedefliyor. Bu birleşme kararı ayrıca -özellikle Halep'te- Rus güçleri, İranlı ve Iraklı milis güçlerin oluşturduğu tehdidin arttığı bir döneme denk geliyor. 


ÖSO hukuk danışmanı Ebu Zeyd

Ebu Zeyd birleşme kararının alınmasıyla ilgili, "Son zamanlarda kuşatma altında olan Halep ve diğer şehirlerde askeri anlamda bazı sıkıntılar yaşıyorduk" dedi.

Ebu Zeyd, önümüzdeki birkaç gün içinde birleşme kararının duyurulacağını doğruladı ve "bu birleşme sadece bir bölgeyi kapsıyor olsa da diğer bölgelerdeki bazı askeri muhalif gruplardan destek aldıklarını" söyledi.

Ahrar'uşşam'dan birleşme görüşmeleri

Öte yandan ÖSO çatısı altında bulunmayan diğer muhalif grupların da birleşme görüşmelerine başladığı belirtiliyor. Bölgedeki kaynaklara göre; Suriye'deki en güçlü rejim muhalifi gruplardan biri olan Ahrar'uş Şam'ın, Feylak'uşşam ve Nureddin Zengi grupları ile birleşme için masaya oturduğu ve görüşmelerin devam ettiği ifade ediliyor.

Önceki aylarda Fetih Ordusu koalisyonu içindeki grupların liderliğinde, tüm Suriyeli muhalifleri tek çatı altında birleştirmeye yönelik müzakereler başlatılmıştı. Bölgedeki muhalif kaynaklara dayandırılan iddiaya göre; birleşme görüşmelerinde belli bir mesafe katedilmiş ancak Ahrar'uş Şam'ın "Fırat Kalkanı'na katılmanın meşru olduğu yönünde karar" alması, gruplar arasında anlaşmazlığa sebep olmuş ve müzakereler askıya alınmıştı

Kaynak: Mepa News.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Yorumların her türlü cezai ve hukuki sorumluluğu yazan kişiye aittir. Mepa News, yapılan yorumlardan sorumlu değildir. Her bir yorum 600 karakterle (boşluklu) sınırlıdır.