Hakkari'de karakola saldırı: "9 asker ile birlikte 8 vatandaş da hayatını kaybetti"

Hakkari'de karakola saldırı: "9 asker ile birlikte 8 vatandaş da hayatını kaybetti"

Hakkari'nin Şemdinli ilçesindeki jandarma karakoluna bombalı araçla düzenlenen saldırıda dokuz asker ve sekiz vatandaş hayatını kaybetti.

Hakkari'nin Şemdinli ilçesindeki Durak Jandarma Karakolu'na bomba yüklü araçla saldırı düzenlendi. Saldırıda sekiz asker yaşamını yitirirken, beş kişi de yaralandı. Ardından ağır yaralanan askerlerden birinin daha yaşamını yitirdiği açıklandı. Böylece saldırıda yaşamını yitiren asker sayısı dokuza yükseldi.

Karakolun ilçe merkezine 20 km. uzaklıkta, Yüksekova-Şemdinli karayolu üzerinde olduğu ve karakol önünde araç ve kimlik kontrolü yapılırken PKK örgütü tarafından saldırı düzenlendiği belirtildi. 

Radyo ve Televizyon Üst Kurulunca, Durak Karakolu'na yönelik saldırıyla ilgili, Başbakanlığın yazısı ile geçici yayın yasağı getirildiği belirtildi. Yasağın, patlama anı, patlama sonrası olay yeri, yaralılar ve hayatını kaybedenlere ait görüntü ve görselleri kapsadığı kaydedildi.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Yorumların her türlü cezai ve hukuki sorumluluğu yazan kişiye aittir. Mepa News, yapılan yorumlardan sorumlu değildir. Her bir yorum 600 karakterle (boşluklu) sınırlıdır.