"Halep'in doğusu tamamen yok olabilir"

"Halep'in doğusu tamamen yok olabilir"

BM Suriye Özel Temsilcisi de Mistura Halep'in doğusunun en fazla iki ay içerisinde tamamen yıkılabileceğini ve binlerce kişinin ölebileceğini söyledi.

Birleşmiş Milletler Suriye Özel Temsilcisi Staffan de Mistura Cenevre’de yaptığı açıklamada, eğer Rusya’nın desteğindeki Suriye hava kuvvetleri Halep’e saldırılarını önümüzdeki haftalarda da aynı şiddette devam ettirecek olursa binlerce sivilin daha hayatını kaybedeceğini ve binlerce kişinin de kenti terk edeceğini söyledi. Mistura, Halep'in doğusunun "iki en fazla iki buçuk ay içinde tamamen yok olacağını" ifade etti.

'Son günlerde Halep'te ölen sivil sayısı 300, bunların 100'den fazlası çocuk'

Staffan de Mistura dünya kamuoyunun Halep'te devam eden insanlık trajedisini sona erdirme konusunda ahlaksal bir yükümlülüğü olduğunu söyledi. Mistura sürekli devam eden bombardımanlar sonucunda sadece son günlerde Halep’in doğusunda 300’den fazla kişinin yaşamını yitirdiğini belirtti, bunlar arasında 100 kadar çocuğun bulunduğunu da işaret etti.

 

HABERE YORUM KAT
UYARI: Yorumların her türlü cezai ve hukuki sorumluluğu yazan kişiye aittir. Mepa News, yapılan yorumlardan sorumlu değildir. Her bir yorum 600 karakterle (boşluklu) sınırlıdır.