IŞİD: Afganistan'da bir ABD askerini öldürdük

IŞİD: Afganistan'da bir ABD askerini öldürdük

IŞİD'in Afganistan kolu, Nangarhar ilinde bir konvoya düzenledikleri saldırıda bir ABD askerini öldürdüklerini duyurdu.

IŞİD'in Afganistan kolu, ülkenin doğu il Nangarhar'a bağlı Achin ilçesinde düzenlenen bombalı saldırıda bir ABD ve üç Kabil hükümeti askerinin öldürüldüğünü ileri sürdü. 

Örgütü bölgeden çıkarmaya yönelik 'çoklu' çabalara karşın grup, Nangarhar'daki varlığını sürdürüyor.

IŞİD'e bağlı Amak Haber Ajansı'nın web sitesinde yayınlanan açıklamaya göre, saldırının hedefinde Afgan ve ABD'li askerler vardı. 

Afganistan'daki ABD güçleri de önceki gün yaptıkları açıklamada, Achin'de bir askeri bombalı saldırı sonucu öldüğünü duyurmuştu:

Bir ABD ordusu üyesi, Nangarhar ilinin Achin ilçesinde süren operasyon sırasında aldığı yara sonucunda hayatını kaybetti.

Ordu üyesi, Afgan güçleri ile birlikte gerçekleştirilen devriye görevini sürdürürken bombalı saldırıya uğradı.  Görev, ABD ve Afgan terörle mücadele güçlerinin IŞİD'e karşı başlattığı geniş çaplı operasyonun bir parçasıydı. Olayın ayrıntılarının günyüzüne çıkarılması için soruşturma başlatıldı.

ABD güçleri, Nangarhar'daki IŞİD yapılanmasına karşı başlatılan operasyonda aktif rol alıyor ve geçmişte de bu operasyonlarda yaralanan askerleri oldu. ABD, IŞİD'in Afganistan kolu lideri Hafız Said Han'ı Achin ilçesinde düzenlediği bir hava saldırısı ile öldürmüştü. Diğer bazı üst düzey IŞİD liderleri de Nangarhar'da düzenlenen saldırılarda öldürüldüler. Geçen hafta Nangarhar'da, sonucunda sivillerin öldüğü düşünülen bir saldırı gerçekleştirmişti.

23 Eylül'de ABD Savunma Bakanlığı'nın basın toplantısında sözcü ABD'nin Afganistan komutanı General John Nicholsan, IŞİD'in büyük ölçüde Nangarhar'da sınırlı olduğunu söyledi. Nicholsan açıklamasında şu ifadeleri kullandı:

"Onlar öncelikle Nangarhar'dalar. Savaşçı sayısının 1200-1300 olduğunu tahmin ediyoruz. Onlar başlıca olarak daha önce Pakistan Talibanı'na bağlı Arzaki kabilesine mensup Pakistanlı Peştunlardan oluşuyor."

IŞİD, bir yıldan beri Nangarhar ilinde kuşatma altında bulunuyor. IŞİD, ilan ettiği savaştan itibaren Taliban'la da bir mücadele içine girişmişti.

Kaynak: Mepa News

HABERE YORUM KAT
UYARI: Yorumların her türlü cezai ve hukuki sorumluluğu yazan kişiye aittir. Mepa News, yapılan yorumlardan sorumlu değildir. Her bir yorum 600 karakterle (boşluklu) sınırlıdır.