Rejimden Halep halkına tehdit: 'Kaçınılmaz kadere' teslim olacaksınız

Rejimden Halep halkına tehdit: 'Kaçınılmaz kadere' teslim olacaksınız

Suriye rejimi, Halep halkını ve direnişçileri kenti terk etmeye çağırdı ve kalanların "kaçınılmaz kadere” teslim olacağı tehdidinde bulundu.

Suriye rejimi, Halep'in doğusunda yaşayan halka ve direnişçilere kenti terk etme çağrısında bulundu. Rejimin çarşamba akşamı yayınladığı bildiride, kentte kalanların "kaçınılmaz kadere” teslim olacağı ifadesi yer aldı.

Bildiride, kentin kuzeyinde direnişçilerin ihtiyaçlarını karşılayabileceği bütün yolların kapatıldığı belirtildi. Bunun yanı sıra ordunun kentte direnişçilerin bulunduğu yerleri ve silah depolarını bildiği kaydedildi. Bildiride direnişçilere silahları bırakıp, kenti terk etmeleri çağrısında bulunuldu.

Suriye'de rejime bağlı birlikler, Rus askeri güçlerinin desteğiyle günlerdir Halep'te saldırılar düzenliyor.

Suriye'de muhaliflere yakınlığı ile bilinen Londra merkezli Suriye İnsan Hakları Gözlemevi'nden verilen bilgilerde, Suriye ordusunun çarşamba günü Halep'in merkezinden kentin kuzeyinde 2013 yılından beri direnişçilerin kontrolünde olan Bustan el Başa bölgesine ilerlediği belirtildi.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Yorumların her türlü cezai ve hukuki sorumluluğu yazan kişiye aittir. Mepa News, yapılan yorumlardan sorumlu değildir. Her bir yorum 600 karakterle (boşluklu) sınırlıdır.