Bağdat Hükümeti, Musul'a askeri sevkiyat yapıyor

Bağdat Hükümeti, Musul'a askeri sevkiyat yapıyor

Bağdat Hükümeti'ne bağlı birlikler, IŞİD'in elindeki Musul'a operasyon yapmak için bölgeye sevkiyat yapmaya başladı.

Bağdat hükümetine bağlı birlikler, IŞİD'in elinde tuttuğu Musul'un alınması operasyonu için bölgeye askeri sevkiyat yapıyor.

Orduya bağlı 76'ncı Tugay Komutanlığı, ağır silah ve zırhlı araçlarla ülkenin batısındaki Enbar vilayetinden Musul'un güney ve doğu cephelerine doğru hareket ediyor.

Tugay Komutanlığında görevli Yüzbaşı Muhammed Gati, Kerkük yolundan geçişleri sırasında AA muhabirine yaptığı açıklamada, "Irak-Suriye sınırındaki Enbar vilayetinde IŞİD'in ortadan kaldırılmasından sonra şimdi Musul'a yöneldiklerini" söyledi.

Ülkenin orta ve batı bölgelerinde IŞİD'in varlığına tamamen son verildiğini belirten Gati, "Güçlerimiz şu anda Musul'un güneybatı cephesindeki Şırgat kasabası ve doğusundaki Musul Barajı cephesine doğru hareket ediyor." dedi.

Musul'un ele geçirilmesi için ordunun tüm hazırlıklarının ivedi bir şekilde sürdüğü bilgisini veren Gati, Irak askerlerinin morallerinin yüksek olduğunu vurguladı.

IŞİD'ın 10 Haziran 2014'ten bu yana elinde tuttuğu Musul'un ele geçirilmesi için Şii yoğunluklu Bağdat Hükümeti'ne bağlı birlikler, ABD ve İran destekli Şii Haşdi Şabi güçleri ve Peşmerge hazırlık yapıyor. 

HABERE YORUM KAT
UYARI: Yorumların her türlü cezai ve hukuki sorumluluğu yazan kişiye aittir. Mepa News, yapılan yorumlardan sorumlu değildir. Her bir yorum 600 karakterle (boşluklu) sınırlıdır.