112'yi gereksiz arayan cezalandırılacak

112'yi gereksiz arayan cezalandırılacak

112 Acil Çağrı Merkezi'ni gereksiz arayanlar bundan sonra telefon, isim ve adresleri belirlenerek Kabahatlar Kanunu kapsamında para cezası ödeyecek.

Acil durumlarda gecikmelere yol açan asılsız ihbarlarla başa çıkmaya çalışılan 112 Acil Çağrı Merkezi'ni gereksiz arayanlar, bundan sonra Kabahatlar Kanunu kapsamında para cezası ödeyecek.

Denizli Valisi Dr. Ahmet Altıparmak, sağlık, emniyet, jandarma ve itfaiye başta olmak üzere acil çağrıların tek çatı altında toplandığı 112 Acil Çağrı Merkezi'nde (AÇM) toplantı yaptı. Toplantıda, 112 Acil Çağrı Merkezi telefonunu, asılsız, gereksiz ve buna benzer durumlar için arayan kişilerin telefon, kimlik ve adres tespiti yapılıp, her araması için ayrı para cezası kesilmesi kararlaştırıldı.

112 Acil Çağrı Merkezi'nde düzenlenen toplantıya, Denizli Valisi Ahmet Altıparmak, Denizli Vali Yardımcısı Kemal İnan, Denizli Orman Bölge Müdürü Mustafa Korucu, Denizli İl Emniyet Müdürü Hüseyin Namal, Denizli İl Jandarma Komutanı Albay Cengiz Yıldız, Denizli İl Sağlık Müdürü Şükrü Arpacı, Denizli Büyükşehir Belediyesi Genel Sekreter Yardımcısı Mustafa Gökoğlan, Denizli İl Afet ve Acil Durum (AFAD) Müdürü Recep Demirci, 112 Acil Çağrı Merkezi Müdürü Dr. Zeliha Yıldırım ile koordinasyon kurulu üyeleri katıldı.Toplantı 112 Acil Çağrı Merkezinde yapıldı

 

Çağrı sayısı azaldı

Toplantıda ilk olarak 112 Acil Çağrı Merkezi Müdürü Dr. Zeliha Yıldırım, merkezi tanıtan sunum yaptı. Yıldırım, 112 Çağrı Merkezi'ne gelen çağrı sayısının geçen yıl 97 bin 150 iken bu yıl 83 bin 940'a düştüğünü söyledi.

112'yi gereksiz arayanlara ceza

Vali Ahmet Altıparmak ise, 112 Acil Çağrı Merkezi'ne gelen gereksiz aramalar ve asılsız ihbarların cezasız kalmaması gerektiğini söyledi. Asılsız ihbar ve gereksiz aramaların önlenmesinde uygulamanın birinci aşamada kişilerin uyarılması, ikinci aşamada idari işlem, üçüncü aşamada ise adli sürecin başlatılması talimatını veren Vali Altıparmak, bu kişilerin yaptıkları arama üzerinden kurum tutanağı tutularak telefon, isim ve adres tespitinin hızlı bir şekilde yapılıp Kabahatler Kanunu'na göre para cezası uygulanmasını istedi.

Fay hattı üzerindeki okullarda deprem eğitimi

Vali Altıparmak, il genelinde bulunan 112 istasyonları ve itfaiye gibi acil durum bildirilebilecek kurumların yer tespiti ve araçların hareketlerinin görülebileceği, takibinin yapılabileceği güncel bir haritanın hazırlanması talimatını verdi. Ayrıca Altıparmak, AFAD Similasyon TIR'ının sıklıkla Denizli'ye getirilerek özellikle fay hattı üzerinde bulunan Pamukkale ilçesinden başlamak üzere okullardaki öğrencilere sanal deprem anının gösterilerek bir sarsıntı sırasında neler yapmaları gerektiğinin öğretilmesini istedi. Olası bir afet anında Denizli'nin Muğla ile eşleştirilen bir kent olduğunu dile getiren Altıparmak, "Muğla'da acil durum anında sistemin çökmesi durumunda Denizli'nin Muğla'ya müdahale edebilmesi, tam tersi durumda da Muğla'nın Denizli'ye yardım etmesi için sistemlerin karşılıklı olarak yüklenmesi gerekiyor. Bu durumun en kısa zamanda gerçekleştirilmesi gerekiyor" dedi.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Yorumların her türlü cezai ve hukuki sorumluluğu yazan kişiye aittir. Mepa News, yapılan yorumlardan sorumlu değildir. Her bir yorum 600 karakterle (boşluklu) sınırlıdır.