Suriye rejimi Halep'te ilerliyor

Suriye rejimi Halep'te ilerliyor

Suriye'de rejime bağlı birlikler Halep şehrinin kuzey kırsalında muhaliflere karşı ilerleyişini devam ettiriyor.

Suriye’de ordu birliklerinin Halep’teki ilerleyişi sürüyor. Ülkenin ikinci büyük şehrini günlerdir bombardıman altında tutan Beşar Esed'e bağlı birlikler, şehrin doğusundaki sanayi bölgesi El Oveyca’ya girdi. 2012’den beri muhaliflerin elinde bulunan bölge stratejik bir öneme sahip. Zira El Oveyca sayesinde Halep’in kuzey girişi de güvenlik altına alındı.

Bununla birlikte Halep farklı silahlı gruplar arasında paylaşılmış durumda. Şehrin büyük bir kısmı hala muhaliflerin elinde bulunuyor. 

Halep, Suriye’de beş buçuk yıldır devam eden iç savaştan en fazla etkilenen şehir. İkinci Dünya Savaşı’ndan beri en büyük insanlık trajedisine sahne olan kentte şu ana kadar 300 bin kişi hayatını kaybetti.

Şehirdeki çatışmaların ve hava bombardımanının sona ermesini hedefleyen Birleşmiş Milletler Güvenlik Konseyi (BMGK) karar tasarısı ise geçtiğimiz hafta Rusya tarafından veto edildi. Rusya 2011’den beri beşinci defa Suriye hakkındaki bir tasarıyı onaylamadı.

Muhalifler operasyon odası kurdu

Rejimin ilerleyişine karşılık muhaliflerin Fetih Ordusu yapılanmasının da dahil olduğu yeni bir operasyon odası kurduğu öğrenildi. Muhalifler şehrin güneyinden yaptıkları taarruz ile rejimin kurduğu muhasarayı kırmayı başarmıştı. Ancak yoğun Rus hava desteğinde ilerleyen rejim birlikleri, şehir üzerinde tekrar kuşatma kurmuştu. 

Kaynak: Euronews, Mepa News

HABERE YORUM KAT
UYARI: Yorumların her türlü cezai ve hukuki sorumluluğu yazan kişiye aittir. Mepa News, yapılan yorumlardan sorumlu değildir. Her bir yorum 600 karakterle (boşluklu) sınırlıdır.