"ABD'nin iddiaları saçmalık"

"ABD'nin iddiaları saçmalık"

ABD’nin siber saldırılardan resmen sorumlu tuttuğu Rusya iddiaları karşılıksız bırakmadı.

Rusya Dışişleri Bakanlığı’nın internet üzerinden yaptığı açıklamada, “ABD’nin suçlamalarını kanıtlayacak yeterli delil yok… Bu iddialar Rusya karşıtı histeriyi tırmandırma girişimi olabilir” denildi. Rus yetkililer de Washington’un iddiasına ‘saçmalık’ diyerek tepki gösterdi.

Söz konusu saldırılarda Demokrat Parti’nin kurumları hedef alınmıştı. Beyaz Saray bu saldırılardan sorumlu tuttuğu Kremlin’in asıl amacının ABD’deki seçim sürecini etkilemek olduğunu savundu. Washington konuyla ilgili henüz somut bir adım atmadı ancak Cumhuriyetçi Senatör Cory Gardner, Rusya’ya yaptırım uygulanması için önerge sunacağını duyurdu.

Geçtiğimiz aylarda Demokratik Parti’nin elektronik postalarına sızan bilgisayar korsanları bu belgeleri internette yayınlamıştı. Yazışmalarda, partinin yönetim kadrosundan Hillary Clinton yanlısı bazı isimlerin, başkan aday adaylarından Bernie Sanders’ı saf dışı bırakmaya çalıştığı ortaya çıkmıştı. Belgelerin ifşası partinin genel başkanı Debbie Wasserman Schultz’un istifasıyla sonuçlanmıştı.

Kaynak: Euronews Türkçe

HABERE YORUM KAT
UYARI: Yorumların her türlü cezai ve hukuki sorumluluğu yazan kişiye aittir. Mepa News, yapılan yorumlardan sorumlu değildir. Her bir yorum 600 karakterle (boşluklu) sınırlıdır.