Adalet ve Kalkınma Partisi Fas'ta kazandı

Adalet ve Kalkınma Partisi Fas'ta kazandı

Müslüman Kardeşler bağlantılı Adalet ve Kalkınma Partisi, Fas'ta parlamento seçimlerini kazandı.

Resmi olmayan sonuçlara göre partisinin birinci sırada yer almasının ardından genel merkezde yaptığı açıklamada Benkiran, "partimiz halka karşı ciddiyetini, dürüstlüğünü ve samimiyetini ispatladı. Ülkenin istikrarının sürmesi konusundaki ısrarı ve ülke çıkarlarını her şeyin üstünde tutması, kurumlara özellikle de Kraliyet kurumuna karşı sergilediği 'vefa' olumlu sonuç verdi. Elhamdülillah seçim sonuçlarının gösterdiği budur." dedi.

Genel Başkan Benkiran, seçim sonuçlarının siyaset sahnesine olumlu yansımaları olacağını, tüm partilerin kendilerini gözden geçirme şansı bulacağını ve iyileştirmeye çalışacağını belirterek, "Fas halkının yalan seçim vaatlerine inandığı, paraya kandığı veya baskılara göre hareket ettiği" şeklindeki hatalı mantığın artık bir kenara bırakılması gerektiğini dile getirdi.

Benkiran ayrıca partisinin iktidarda olduğu süre içinde büyük ve köklü reformlar yaptığını, bütçe ve askıda kalan emeklilik gibi konulara, ihale sistemine ve ihmal edilmiş toplum kesimlerine önem verdiğini, rastgele yapılan grevleri durdurduğunu, bunun yanı sıra sosyal alanda da birçok başarılar kaydettiğini sözlerine ekledi.

Fas İçişleri Bakanlığından yapılan açıklamada, resmi olmayan ilk sonuçlara göre, Adalet ve Kalkınma Partisi'nin 99, Asalet ve Çağdaşlık Partisi'nin 80, İstiklal Partisi'nin 31, Milli Bağımsızlar Birliği'nin 30, Halk Hareketi'nin 21, Anayasal Birlik Partisi'nin 16, Halk Gücü Sosyalist Birliği'nin 14, İlerleme ve Sosyalizm Partisi'nin 7, Demokratik Sol Federasyon Partisi'nin de 2 milletvekili çıkardığı belirtilmişti.

Kaynak: Anadolu Ajansı

HABERE YORUM KAT
UYARI: Yorumların her türlü cezai ve hukuki sorumluluğu yazan kişiye aittir. Mepa News, yapılan yorumlardan sorumlu değildir. Her bir yorum 600 karakterle (boşluklu) sınırlıdır.