Müslüman Kardeşler yöneticisi gözaltında öldürüldü

Müslüman Kardeşler yöneticisi gözaltında öldürüldü

Müslüman Kardeşler, Muhammed Kemal'in gözaltına alınmasının ardından öldürüldüğünü açıkladı

Mısır'da, dün gözaltına alındığı duyurulan Müslüman Kardeşler Teşkilatı (İhvan) Rehberlik Konseyi üyesi Muhammed Kemal hayatını kaybetti.

İhvan, Kemal'in gözaltına alındıktan sonra öldürüldüğünü açıklarken, İçişleri Bakanlığı, başkent Kahire'nin güneyindeki Bustan bölgesinde bir daireye düzenlenen baskında, güvenlik güçlerine ateş açıldığını, Kemal'in de çıkan çatışmada beraberindeki Yasir Şehate ile birlikte öldürüldüğünü iddia etti.

Bakanlığın açıklamasında, Kemal'ın İhvan'ın 'silahlı kanadının başında' olduğu öne sürüldü ve Mısır Başsavcısı Hişam Berekat, Albay Vail Tahun ve diğer bazı suikastlardan da sorumlu olduğu savunuldu. İçişleri Bakanlığı, ayrıca İhvan yetkilisinin bulunduğu dairede silah, mühimmat ve örgüte ait dokümanların ele geçirildiğini iddia etti.

İçişleri Bakanlığı, "İhvan'ın silahlı kanadı" ifadesini kullansa da, Müslüman Kardeşler, herhangi bir silahlı kanatlarının olmadığını ve şiddeti benimsemediklerini belirtiyor.

'Önce gözaltı ardından ölüm haberi geldi'

İhvan'ın üst düzey isimlerinden Muhammed Sudan, Kemal'in ölümünün şüpheli olduğunu söyledi.

Kemal'in önce gözaltı ardından ölüm haberinin Mısır medyasında yer aldığını vurgulayan Sudan, "Mecid Abdulgaffar'ın (İçişleri Bakanı) üslûbu bu. Çünkü o Habib el-Adli'nin (Hüsnü Mübarek döneminin son içişleri bakanı) öğrencisi. Kemal ve Şehate'nin öldürülme haberi, rejime yakın basın organlarının, onların gözaltına alındıkları yönündeki haberlerinin ardından geldi. Bu, ikisinin de direnmeden tasfiye edildikleri anlamına geliyor" dedi.

İhvan yetkilileri, dün yaptıkları açıklamada, güvenlik güçleri tarafından Muhammed Kemal ve beraberindeki İhvan üyesi Yasir Şehate'nin gözaltına alındığını duyurmuş, öğleden sonra irtibatın kesildiği Kemal'in hayatından güvenlik güçlerinin sorumlu olduğunu belirtmişti.

Güvenlik güçleri tarafından aranıyordu

3 Temmuz 2013 darbesi ve ardında yaşanan Rabia katliamından sonra Kemal’ın hakkında arama kararı çıkartılmıştı. İhvan yöneticisi, şiddete teşvik, yönetimi devirmek ve yasa dışı bir örgüte mensup olmak gibi suçlardan aranıyordu. 

Kaynak: Al Jazeera ve Anadolu Ajansı

HABERE YORUM KAT
UYARI: Yorumların her türlü cezai ve hukuki sorumluluğu yazan kişiye aittir. Mepa News, yapılan yorumlardan sorumlu değildir. Her bir yorum 600 karakterle (boşluklu) sınırlıdır.