Kunduz'dan bir Taliban savaşçısı: Beyaz Saray'ı fethedeceğiz

Kunduz'dan bir Taliban savaşçısı: Beyaz Saray'ı fethedeceğiz

Kuzey Afganistan'ın merkez şehri Kunduz, Taliban kontrolüne geçti. Bölgeden yayınlanan bir videoda ABD'ye yönelik tehditlerde bulunuluyor.

Afganistan'ın kuzey şehri Kunduz'daki çatışmalar dördüncü gününe girerken, bölgede görevli bir Taliban savaşçısı yayınlanan bir video kaydında "Beyaz Saray'ı ele geçirme" tehdidinde bulundu. 

Yayınlanan video, ABD askeri yetkililerin açıklamaları ile de ters düşüyor. Nitekim dört gün önce yapılan açıklamalarda, Taliban'ın şehirden "tamamen temizlendiği" ileri sürülmüştü.

Kimliği belirsiz Taliban savaşçısı, Kunduz'daki bir kontrol noktasında ABD'ye yönelik tehdidini dile getiriyor.

Söz konusu video Afgan gazeteci Ahmed Yar tarafından Twitter'da paylaşıldı.

 


Kontrol noktasında bulunan Taliban savaşçısı videoda şu ifadeleri kullanıyor: 

"Obama'ya söylüyorum. Bugün Kunduz'u fethettik, yarın Beyaz Saray'ı fethedeceğiz."

Görüntülere rağmen NATO reddediyor

Kunduz'da çatışmaların başlamasından sonra, 3 Ekim 2016'da NATO'nun Afganistan komuta biriminden gelen açıklamada, şehrin Afgan güçlerinin kontrolünde olduğu ileri sürülmüştü. Ancak, Afganistan'dan gelen raporlar şehir içinde çatışmaların devam ettiğini ve Taliban'ın yerleşim yerindeki varlığının devam ettiğini gösteriyordu.

TOLO News'in 4 Ekim'de paylaştığı, bölge sakinleri ve Afgan güçlerine dayandırdığı habere göre, Taliban şehrin büyük bir bölümünü kontrol altına almıştı. Sadece valilik binası, ordu merkezi ve birkaç hükümet binası Afgan güçlerinin elinde bulunuyordu.

ABD uçakları saldırı başlattı

ABD uçakları Kunduz'da iki hava saldırısı gerçekleştirdi. Afgan güçlerinin komutanlarından birinin AP'ye verdiği demece göre Taliban'ın şehrin doğu ve güneyinden başlattığı saldırı devam ediyor.

Taliban geçen sonbaharda Kunduz şehrini iki hafta boyunca kontrolünde tutmuş, ayrıca bu senenin başlarında da şehir etrafında ufak çaplı saldırılar düzenlemişti.

Kaynak: Mepa News

 

HABERE YORUM KAT
UYARI: Yorumların her türlü cezai ve hukuki sorumluluğu yazan kişiye aittir. Mepa News, yapılan yorumlardan sorumlu değildir. Her bir yorum 600 karakterle (boşluklu) sınırlıdır.