ABD Suriye ateşkes görüşmelerini durdurdu

ABD Suriye ateşkes görüşmelerini durdurdu

ABD Dışişleri Bakanlığı, Rusya ile Suriye'de ateşkes sağlanması amacıyla yürütülen görüşmelerin askıya alındığını açıkladı.

ABD Dışişleri Bakanlığı Rusya ile Suriye konulu ikili görüşmelerin askıya alındığını duyurdu. Dışişleri Bakanlığı'ndan yapılan açıklamada, Rusya'nın geçen ay ateşkesin yeniden canlandırılması amacıyla yapılan anlaşmaya bağlı kalmadığı ve kuşatma altındaki kentlere insani yardımda bulunmadığı belirtildi. Açıklamada, ABD'nin iç savaş ülkesi Suriye'de şiddetin sona ermesi konusunda bir anlaşmaya varılabilmesi için elinden gelen her şeyi yaptığı belirtildi.

"Rusya yükümlülüklerini yerine getirmedi"

ABD Dışişleri Bakanlığı Sözcüsü John Kirby, "Bu karar kolay alınmadı" dedi. Kirby, Rus yetkililer ile ortak görüşmelere katılması amacıyla Cenevre'ye gönderilen Amerikan personelinin ise geri çağrılacağını belirtti. Kirby, "Ne yazık ki Rusya kendi taahhütlerini yerine getirmekte başarısız oldu, uluslararası insani hukuktan doğan taahhütleri de buna dahil" dedi. Kirby Rusya ve müttefiki Esed rejimine, Suriye'de sivillere yönelik saldırıları artırmakla suçladı.

 

HABERE YORUM KAT
UYARI: Yorumların her türlü cezai ve hukuki sorumluluğu yazan kişiye aittir. Mepa News, yapılan yorumlardan sorumlu değildir. Her bir yorum 600 karakterle (boşluklu) sınırlıdır.