Sadr halkı tekrar sokaklara çağırdı

Sadr halkı tekrar sokaklara çağırdı

Irak'ta Şii lider Mukteda es-Sadr, Irak Federal Mahkemesi'nin kararına tepki göstererek, halka gösteri çağrısı yaptı.

Irak'ta Şii lider Mukteda es-Sadr, Irak Federal Mahkemesinin Başbakan Haydar el-İbadi tarafından cumhurbaşkanlığı yardımcılığı makamının kaldırılmasının anayasaya aykırı olduğuna hükmetmesine tepki göstererek, halka gösteri çağrısı yaptı.

Sadr, açıklamasında, "Bu, ne Sadr ne de Sivil Akım yanlılarının gösterisi. Bu genel halk gösterisi olacak. Seçim Yüksek Komiserliği'ne karşı diğer kentlerde de gösterilere devam edeceğiz. Hazreti Hüseyin'in çizgisinde ilerlemeye devam edeceğiz ve reform yolunda kanımızın akmasından da onur duyarız." ifadelerini kullandı.

7 ay boykot sonrası geri döndüğü Şii Ulusal Koalisyonu ile müzakerelerini askıya aldığını belirten Sadr, ayrıca kabinedeki bakanlıklara teknokrat adayların getirilmemesi durumunda süresiz oturma eylemi çağrısı yapacağını da aktardı.

1 EKİM'DE GERİ DÖNMÜŞTÜ

Sadr Hareketi'nin lideri Sadr, uzun süre boykot ettiği parlamentonun en büyük Şii grubu Ulusal Koalisyona 1 Ekim tarihinde geri dönmüştü.

Sadr, bağımsız olmadığını söylediği Yüksek Seçim Komiserliği ve seçim yasasının değiştirilmesini talep ediyor. Sadr yanlıları da söz konusu talepleri dile getirmek için her cuma Bağdat ve güney illerde gösteri düzenliyor. Sadr yanlılarının gösterisine Irak Sivil Akım üyeleri de destek veriyor.

Irak Federal Mahkemesi, Başbakan İbadi tarafından cumhurbaşkanlığı yardımcılığı makamının kaldırılmasının anayasaya aykırı olduğuna hükmetmişti.

Kaynak: Anadolu Ajansı




Mukteda es-Sadr kimdir?

HABERE YORUM KAT
UYARI: Yorumların her türlü cezai ve hukuki sorumluluğu yazan kişiye aittir. Mepa News, yapılan yorumlardan sorumlu değildir. Her bir yorum 600 karakterle (boşluklu) sınırlıdır.