İstanbul'da bombalı motosikletle saldırı: 10 yaralı

İstanbul'da bombalı motosikletle saldırı: 10 yaralı

İstanbul Valisi: Yaralılardan birinin durumu ağır.

İstanbul Yenibosna'daki 75. Yıl Polis Merkezi yakınlarında bomba yüklü bir motosikletle saldırı düzenlendi.  Saldırıda 10 sivil yaralandı. Olay yerinde incelemeler yapan İstanbul Valisi Vasip Şahin, "Bombalı motosikletin park edilmesi sonucu bir patlama meydana geldi. 10 yaralımız var. Daha önceki açıklamamızda 1'i ağır, 5 yaralı demiştik. Çok şükür ağır yaralımız yok. Olayın oluş şekli, örgüt bağlantısı ve hangi örgüt olduğuyla ilgili çalışmalar devam ediyor" dedi. Motosikletle olay yerine gelen ve polis tarafından aranan saldırganın kasklı ve kırmızı montlu olduğu belirtiliyor.

Polis, patlamanın ardından bölgede güvenlik çemberi oluşturdu. Bölge, ikinci bir patlama ihtimaline karşı polis ekiplerince taranıyor.

"Deprem oldu zannettik"

CNN Türk canlı yayınına bağlanan İHA muhabiri Murat Delice,  "Olay yerinde çok şiddetli bir patlama sesi duyuldu, birçok apartmanın camları kırıldı. Polis bizlere ara sokaklardan çıkmamızı söyledi. Gördüğüm kadarıyla 75. yıl polis merkezinin camlarının kırıldığını görüyorum. Görgü tanıkları da, çok büyük bir patlama olduğunu ve ardından silah seslerinin duyulduğunu söyledi. İkinci bir patlama ihtimaline karşı olay yerine kimse yaklaştırılmıyor. Çevrede çok ciddi bir güvenlik önlemi alındı." dedi.

CNN Türk canlı yayınına bağlanan görgü tanığı Batıkan Birlik  de şunları söyledi: 

"Ben adli tıp kurumunun karşısındaydım olay esnasında, bütün bina sarsıldı deprem olduğunu zannettik. Duman çıktığını gördüm sonra bayağı bir panik yaptık. Polis uzaklaştırmaya çalıştı."

HABERE YORUM KAT
UYARI: Yorumların her türlü cezai ve hukuki sorumluluğu yazan kişiye aittir. Mepa News, yapılan yorumlardan sorumlu değildir. Her bir yorum 600 karakterle (boşluklu) sınırlıdır.