Twitter ve Facebook ABD polisine bilgi sızdırmış

Twitter ve Facebook ABD polisine bilgi sızdırmış

Amerikan Sivil Özgürlükler Birliği (ACLU) raporuna göre, ABD polisi protestocuları izlemek için sosyal medya bilgilerini kullanıyor.

Dünya Bülteni'nde yer alan habere göre, Amerikan Sivil Özgürlükler Birliği (ACLU), ABD'de protestoculara ait sosyal medya bilgilerinin güvenlik güçlerine servis edildiğini bildirdi.

ACLU'nun yayımladığı rapora göre, sosyal medya hesaplarından aldığı konum bilgilerini, ticari ve reklam amaçlı analize çeviren bir yazılım olan Geofeedia'nın, ABD'de birçok emniyet kuruluşuna, Baltimore, Ferguson, Missouri ve diğer bölgelerde protestocuların şahsi bilgilerine erişim izni verdi.

Raporda, servis edilen bilgilerin güvenlik güçlerince, ülkede siyahilerin polis tarafından vurulmalarını protesto eden aktivistleri hedef almak için kullanıldığı kaydedildi.

Merkezi California'da bulunan ACLU'nun teknoloji ve sivil özgürlüklerden sorumlu yetkilisi Matt Cagle, kaleme aldığı raporda, güvenlik güçlerinin sosyal medya bilgilerine erişerek, aktivist grupları hedef aldığını ifade ederek, "Emniyet birimlerinin, Oakland ve Baltimore'daki protestoları izlemek için Geofeedia'yı kullandığını kesin olarak biliyoruz." dedi.

ACLU'nun raporunun ardından Twitter ve Facebook, Geofeedia'ya özel ticari amaçlı erişim izninin kaldırıldığını duyurdu.

Geofeedia üst yöneticisi Phil Harris, şirketin, ACLU ve emniyet kurumları dahil tüm paydaşlarla çalışmaya devam ettiğini belirterek, "Geofeedia, ABD halkının ve bireylerin özgürlüğü korumak adına güvenlik güçlerine ve diğer kurumlara desteğini sürdürecektir." ifadelerini kullandı.

İlgili Haberler
HABERE YORUM KAT
UYARI: Yorumların her türlü cezai ve hukuki sorumluluğu yazan kişiye aittir. Mepa News, yapılan yorumlardan sorumlu değildir. Her bir yorum 600 karakterle (boşluklu) sınırlıdır.