Ahmet Tâlib Çelen: D. Mehmet Doğan Ağabey de gitti!

Ahmet Tâlib Çelen: D. Mehmet Doğan Ağabey de gitti!

Ahmet Tâlib Çelen: D. Mehmet Doğan Ağabey de gitti!

A+A-

İnnâ lillâhi ve innâ ileyhi râci’ûn!

D. Mehmet Doğan ağabeyimiz de âhirete yürüdü. Allah ganî ganî rahmet eylesin ve önden giden bütün sevdikleriyle cennetinde buluştursun. Arkadan gelen bizi ve sevdiklerini de inşâallah. 

Sabah 11.00 sıralarında düştü haber. Sarsıldım. Gerçi uzun zamandan beri mühim bir rahatsızlığı olduğunu işitiyor ve iyileşmesi ümîdiyle duâ ediyorduk. Daha bu gece Mustafa Özçelik Hoca’ma vaziyetini sordum. Birkaç yeni yazısı çıkmıştı. “Galiba iyileşti” diye sevinmiştim. Mustafa Hoca’m, rahatsızlığının devâm ettiğini, eski yazılarından koyduklarını söyledi. 

D. Mehmet Hocam, bizim neslin en mühim fikir rehberlerinden biridir. Onu kendisinin de çok ehemmiyet verdiği Mehmed Âkif, Nurettin Topçu, Necip Fazıl zincirine rahatlıkla ekleyebiliriz. Dost ve düşman kutuplarda birbirlerinin aynısıdır. Aynı büyük dâvâya hayatlarını fedâ etmişlerdir. 

D. Mehmet Doğan ağabey büyük dâvânın “Büyük Türkçemiz” ve yakın târih, bilhassa Türkiye Cumhuriyeti târihi cephesini kendine mücâdele alanı olarak seçmiştir. Verdiği eserlerle hayâtının ve mücâdelenin hakkını vermiştir. 

Kendi ihtiyâcı için adam gibi bir Türkçe sözlük bulamadığından Büyük Türkçe Sözlük yazmaya girişmiş ve bu dev işin altından alnının akıyla çıkmıştır. Bu sözlük Müslüman Türk gencinin el kitabı olmuştur âdetâ. Sözlükle fikriyât yapılır mı denilmesin. Sâdece “şeriat” ve “komünizm” maddelerini diğer sözlüklerle karşılaştırarak okuyun, farkı anlarsınız. Bu kıymetli sözlüğün son baskısı Osmanlıca yazılı olarak yapılmış ve sözlük, altın değeri kazanmıştır. 

Devamı:https://www.yeniakit.com.tr/yazarlar/ahmet-talib-celen/d-mehmet-dogan-agabey-de-gitti-46209.html

Önceki ve Sonraki Haberler

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.