Aydın Ünal: Bir Mehmet Doğan geçti bu dünyadan

Aydın Ünal: Bir Mehmet Doğan geçti bu dünyadan

Aydın Ünal: Bir Mehmet Doğan geçti bu dünyadan

A+A-

Türkiye Yazarlar Birliği’nin, 2023 yılı Yazar, Fikir Adamı ve Sanatçılar Ödülleri 6 Temmuz’da Rami Kütüphanesi’nde düzenlenen mütevazı bir törenle sahiplerine tevdi edildi.

Yeni Şafak’taki yazılarımdan dolayı ben de ödül alacaktım. Salona girişte, TYB Başkanı Prof. Dr. Musa Kazım Arıcan hocamız karşıladı bizi. Hemen Mehmet Doğan ağabeyi sordum. “iyi” olduğunu söylerken aslında bir temennide bulunduğu, dua niyetine “iyi” dediği belliydi.

Rami Kütüphanesi’ndeki törende başından sonuna kadar Mehmet Doğan ağabeyin yokluğu hissediliyordu. Yazarlar Birliği’ni o kurmuştu, ödülleri o ihdas etmişti, her ödül töreninde bulunmuştu. O gün ilk defa aramızda yoktu.

Geçen hafta durumunun ağırlaştığı haberini aldık, doktorlar çok umut vermiyordu. Dün sabah da vefat haberi geldi.

D. Mehmet Doğan’ın kişisel tarihimde de hususi bir yeri var… En başta, onun “Batılılaşma İhaneti” kitabı, çocukluğumda FETÖ’nün eline düşmekten kurtarmıştı beni…

Ankara, sanat ve fikir anlamında çorak bir şehir. Bu çoraklık, İstanbul’un bir cazibe merkezi olmasından, Anadolu’da palazlanan genç yetenekleri bir mıknatıs gibi kendisine çekmesinden kaynaklanıyor.

Mehmet Doğan ağabey, bir Ankaralı olarak, Ankara sevdalısı olarak, Ankara’yı, maaşlı, memur, muvazzaf ve kifayetsiz ellerin tasallutundan kurtarıp, bir sanat ve fikir şehri halinde yeniden inşa ve imarının mücadelesini verdi. Bunda da el Hak başarılı oldu.

Devamı:https://www.yenisafak.com/yazarlar/aydin-unal/bir-mehmet-dogan-gecti-bu-dunyadan-4638242

Önceki ve Sonraki Haberler

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.