D. Mehmet Doğan'a Taziye Mesajları

D. Mehmet Doğan'a Taziye Mesajları

Türkiye Yazarlar Birliği (TYB) Kurucu ve Şeref Başkanı Mehmet Doğan, Ankara'da 77 yaşında hayatını kaybetti.

A+A-

 

TBMM Başkanı Kurtulmuş'tan taziye mesajı

TBMM Başkanı Numan Kurtulmuş, Mehmet Doğan'ın vefatıyla ilgili sosyal medya hesabından şu mesajı paylaştı:

"Dâr-ı bekâya irtihal eden, millî edebiyat ve “Türk Dili” davasının sebatkâr öncülerinden, Türkiye Yazarlar Birliği Kurucu Başkanı D. Mehmet Doğan'a Allah'tan rahmet; ailesine, dostlarına ve talebelerine başsağlığı diliyorum. Millî düşüncenin yapıtaşı olarak gördüğü Türkçe kelimeleri derlediği hazine mahiyetindeki sözlüğü, kültürel dünyamıza bıraktığı en önemli miraslarındandır. Mekânı cennet, makamı âlî olsun."

Cumhurbaşkanı Yardımcısı Cevdet Yılmaz

Cumhurbaşkanı Yardımcısı Cevdet Yılmaz, yayımladığı mesajında, "Fikir, edebiyat ve dava adamı, Türkiye Yazarlar Birliği Şeref Başkanı Mehmet Doğan'ın vefatını büyük bir üzüntüyle öğrendim. Allah rahmet eylesin, mekanı cennet olsun. Ailesi başta olmak üzere sevenlerine, Yazarlar Birliği mensuplarına, fikir ve edebiyat camiasına sabır ve başsağlığı diliyorum" ifadelerini kullandı.

Kültür ve Turizm Bakanı Mehmet Nuri Ersoy

Kültür ve Turizm Bakanı Mehmet Nuri Ersoy da mesajında, şunları kaydetti:

"Türkiye Yazarlar Birliği Kurucu Başkanı Mehmet Doğan'ın vefatını derin bir üzüntüyle öğrendim. Merhuma Allah'tan rahmet, ailesine, yakınlarına ve tüm edebiyat dünyamıza başsağlığı diliyorum. Mekanı cennet olsun."

İletişim Başkanı Fahrettin Altun

İletişim Başkanı Fahrettin Altun ise başsağlığı mesajında, "Bu toprakların muharriri, münevveri, mütefekkiri Mehmet Doğan hocamız rahmet-i Rahman'a kavuştu. Kendisinden güzel dilimiz Türkçe adına çok şey öğrendik, kıymetli eserlerinden çok feyz aldık. Başta Türkiye Yazarlar Birliği'nin kurucusu ve Şeref Başkanı olarak edebiyatımız ve kültürümüz için yaptığı bütün çalışmalarında samimiyetine yakından şahit olduk. Kendisine Allah'tan rahmet, yakınlarına, sevenlerine ve edebiyat camiamıza başsağlığı diliyorum. Mekanı cennet olsun" ifadelerini kullandı.

AK Parti Sözcüsü Ömer Çelik

AK Parti Sözcüsü ve Genel Başkan Yardımcısı Ömer Çelik de Mehmet Doğan'ın vefatını büyük bir üzüntüyle öğrendiklerini belirterek, şunları kaydetti:

"Türkçemize ve milli kültürümüze adanmış bir ömür yaşadı ve devasa eserler verdi. Ruhu şad, mekanı cennet olsun."

 

455186621-1062310375265961-5973179990893612619-n.jpg

 

Ahmet Köseoğlu

Yol başcımız,ak sakalımız, ağabeyimiz,büyüğümüz, mütefekkir,müverrih,mücadele adamı,mü’min, güzel insan, D.Mehmet Doğan göçünü topladı.Rabbim makamını âli eylesin.

Yusuf Kaplan

Türkiye bugün büyük bir değerini kaybetti: D. Mehmet Doğan Ağabey Hakk’a yürüdü. Bizleri yalnız bıraktı gitti. Çok üzüldüm. Öncü bir adamdı. Batılılaşma ihanetini bütün yönleriyle yazdı. Medeniyetimizin yeniden inşasında dil, kültür, düşünce, sanat ve yakın tarih alanında öncü işler yaptı, eserler yazdı. Allah cc rahmet eylesin, mekânı cennet, makamı âlî olsun.

 

Mustafa ÖZEL

Ülkemizin Türkçe, dil, kültür ve fikir savaşçısı D. Mehmet Doğan ağabey vuslata ermiş. Onu hep ilk okuduğum Batılaşma İhaneti kitabıyla hatırlayacağım. İnanmakta zorluk çektiğim ne kadar çok şey vardı. Kendisine yazdığı harf, konuştuğu kelime sayısınca rahmet diliyorum. Fâtiha.

 

Ömer Faruk Yelkenci

Türkiye Yazarlar Birliği’nin kurucu başkanı, ömrünü kültürümüze ve Türkçemize adamış, dil şuurunu bayraklaştırmış, yabancılaşmaya karşı uyarıcı mütefekkir, kıymetli insan Mehmet Doğan’a Allah’tan rahmet diliyorum. Evvel giden güzel insanlara selâm olsun. Mekânınız Cennet olsun.

 

Turan Kışlakçı

Değerli üstadım, Türkiye Yazarlar Birliği Başkanı Dr. Mehmet Doğan Hakk’ın rahmetine kavuştu. Mekanı cennet olsun… Türkçe kamusu ve yakın tarih çalışmaları dikkat değer çalışmalardı… Yüce Rabbim ona merhamet etsin…  İnnâ lillâhi ve innâ ileyhi râciûn...

 

İhsan Şenocak

Batılılaşma ihanetine karşı din, dil, kültür ve sanat cephesinde kalemi, kelamı ve duruşuyla büyük hizmetler ifa eden, İslam davasının müstesna şahsiyetlerinden Mehmet Doğan ağabey de dünya imtihanını ikmal edip Hak Teala‘ya irtihal eyledi. Allah Teala’nın rahmeti üzerine olsun.

 

Bedri Gencer

Cumhuriyet devri Müslüman neslinin önde gelen fikir ve dava adamlarından, dostumuz, ağabeyimiz, yoldaşımız Mehmet Doğan da dünya nöbetini savdı, âlem-i cemâle göç etti Bu kubbede hoş bir sada bıraktı Eserleri, hatıralarıyla yaşayacak Menzili mübarek, mekânı cennet olsun…

 

 

Mesut Uçakan

Mehmet Doğan… Türkiye Yazarlar Birliği Kurucusu ve Şeref Başkanı…O da bindi gitti atına sessizce…Dost çağırdı mı durulur mu!.. Ne de kızdırırdık birbirimizi, ağbi-kardeş…Güle güle Üstad’ım, Allah sana gani gani rahmet eylesin.

 

Selim Cerrah

Yol arkadaşı, öncü, fikir işçisi, dava delisi. Mehmet Doğan ağabey verimli ve çileli ömrünü tamamladı, ircii emrine ittiba etti. Vakur, mustakîm ve dertli idi. İyi biliriz... Allah rahmet eylesin

 

Memur-Sen

Edebiyat ve düşünce dünyamızın önemli isimlerinden olan Türkiye Yazarlar Birliği’nin kurucu başkanı Mehmet Doğan’ı kaybetmenin üzüntüsünü yaşıyoruz. Kendisi, kalemiyle ve fikirleriyle milletimizin kültürel değerlerini yaşatmış, edebiyatımıza büyük katkılarda bulunmuş bir isimde. Merhum Doğan'a Allah’tan rahmet, ailesine ve tüm sevenlerine sabır ve başsağlığı diliyoruz. Ruhu şad, mekanı cennet olsun.

 

Bedir Köseoğlu

Şeref Başkanımız, ağabeyimiz, Gerçek bir Dava adamı D. Mehmet Doğan başkanımız dünya sürgününü tamamlamış. Allah rahmet eylesin, iyi bilirdik...

 

A. Ali Ural 

Milletine ve onun inşa ettiği medeniyetine olan sarsılmaz inancı, çevresindeki herkese bir hilal parıltısı gibi sirayet ediyordu. Çünkü davasında samimi, imanında kararlıydı D. Mehmet Doğan. Yüce Allah rahmetiyle kuşatsın. Mekanı cennet olsun. Yarın Ankara’dayız inşallah.

 

H. Salih Zengin

Mustafa Kutlu’dan üstada selamla: “Kardeşim D. Mehmet Doğan’ı kaybettik. Mekanı cennet olsun. Eşine, çocuklarına ve yakınlarına sabırlar dilerim.” Kutlu’nun ‘Selam Olsun’ kitabındaki D. Mehmet Doğan için yazdığı şiir ve şiire ilham olan fotoğrafı ekte…

 

Muhammed Işık

Bazı internet sitelerinde yazıyorum. İyi kötü bir yazar adayıyım. Türkiye Yazarlar Birliği diye bir yerden haberdarım lakin gitmeye kapısından içeri girmeye cekiniyorum. Girsem ne diyeceğim? Nasıl karşılanacagım? Bir gün cesaretimi topladım gittim. Bana memleketimi sordular sonra da Mehmet Doğan sizin damadınız git tanış dediler. İlk kez o zaman gördüm sohbet ettik. Ortak tanıdıklar çıktı. Boşuna çekinmiştim. Sonra yazar okulu oldu. Katıldım. Sonraki zamanlar bayramlar dahil aksatmadan birçok vesile ile görüstük. Ben ona karşı hürmetimden saygımdan yan yana fotoğraf çektirmediğimi bugün anladım. Yazar okulu belgemi onun elinden almıştım.. Başkaca yerlerde de belge verdiği fotoğraflar olmalı.. En son Ankara'dan Ardahan'a kültür kervanında beraberdik. Sonrasında çok geçmeden hastaneye yatmak zorunda kaldı. Son kültür kervanına katılım sagladıgını biliyordu ve ona göre konuştu, dinledik, istifade ettik.

Hayat böyle bir şey işte. Sayısız anı hatıra dostluk sonunda giden sevdiğine kavuşuyor geride kalan dostundan ayrı kaldığı için üzülüyor. Rabbim Rahmet eylesin mekanı cennet olsun inşallah.

 

Önceki ve Sonraki Haberler

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.