GAZİANTEP
Bu Antep'e üçüncü gidişimdi. İlkin 1997 di sanırım. Antep Tömer Şubesi Anadolu'da yayınlanan bütün dergilerin yöneticilerini üç gün konuk etmişti....
Bu Antep'e üçüncü gidişimdi. İlkin 1997 di sanırım. Antep Tömer Şubesi Anadolu'da yayınlanan bütün dergilerin yöneticilerini üç gün konuk etmişti. Dergilerin sorunlarını tartışmış, şiirler okumuş, ben de şehrimizle ilgili bir saydam gösterisi yapmıştım.
2008 de bir foto safari için gitmiştim. Bazı ilçelerini de görme şansım olmuştu.
Bu kez TYB Konya Şubesi üyesi arkadaşlarla Antep'e gidip gezdik. Güzel bir geziydi, güzel anılarla döndük.
Şube Başkanı M.Ali Köseoğlu,Eski başkan Ahmet Köseoğlu, Bedir Köseoğlu, Selman Selim Akyüz, Vural Kaya, İsmail Detseli, Mustafa Balkan, Fikret Küçükmumcu, Ahmet Aka, Huzeyme Yeşim Koçak, Yusuf Özdemir, Anuş ve Sadık Gökçe, Ömer Lütfi Ersöz, Hamdi Bağcı, Salih Sedat Ersöz, Ali Işık, Saffet Yurtsever, Halil İbrahim Tongur, Ahmet Sorkun, Mustafa Dündar, Mustafa Erkuş, AgahAyakan hemen aklıma geliveren isimler.
Gaziantep'te hemşehrilerimiz önemli görevlerde bulunuyorlar. Milli Eğitim Müdürü Celalettin Ekinci'yi Niğde gezimizde tanımıştık. O ve Şehitkamil Kaymakamı hemşehrimiz Mehmet Aydın gezi boyunca hep yanımızdaydılar. Gaziantep Müze Müdürü hemşehrimiz Yusuf Altun kendisi gezdirdi bize Zeugma Müzesini. Dünyadaki sayılı müzelerden biri Zeugma Müzesi. Çingene kızını ve diğer mozaik eserleri hayranlıkla gezdik.
Gaziantep Hayvanat Bahçesi de ülkemiz ve dünyadaki örneklerinden en büyüklerinden biri. O hayvanların fotoğraflarını çekerken insanın yüreği burkuluyor. Günümüzde hayvanları hapsetmenin hiçbir anlamı yok bence. Bu konuda yayınlanan belgeselleri evimizin başköşesine kurulu televizyonlardan rahatça izliyoruz. Birde onları daracık mekanlara sığıştırmak ancak insanoğluna mahsus bir gaddarlık gibi geliyor bana. Bir aslanı ya da bir kartalı birkaç yüz metrekarelik mekanlarda sıkıştırdığınızı düşünün...
Bugünün gelişmiş Gaziantep'i için söylenecek çok şey var ama asıl uzak geçmişin Dülük'ü, Ayıntab'ı ve yakın geçmişin Antep'i için söylenecek çok şey var. TYB Konya Şubesi olarak bu gezileri "Yazılacak Çok Şeyimiz Var" başlığı altında yapıyoruz. Gittiğimiz her yerin yazılacak çok şeyi var elbette ama dünün Antep'i için yazılacak daha çok şey var.
Gazilik ünvanını boşuna almamış Antep.
İki merkez ilçenin adına bakmak bile yeterli. Şehit Kamil anasının namusu için Fransız işgalcisine karşı daha on iki yaşında dik durmasını bilmiş bir kahraman.
Şahin Bey İşgalci Fransıza karşı ölümü göze almış bir kahraman. Adına türküler yakılmış hala söylenir.
"Şahin'i sorarsan otuz yaşında
Süngü ile vurulmuş köprübaşında."
Karayılan derseniz başlı başına bir efsanedir. Onu ben değil en iyi türküler anlatabilir.
"Karayılan der ki gelin oturak
Kilis yollarından kelle getirek
Fransız adını bütün batırak
Vurun çetelerim namus günüdür."
Dülük'ü, Bakırcılar Çarşısını, eski konakları, nice savaşlar görmüş kaleyi, Zeugma'yı ve daha nice güzellikleri görmek, yaşamak için gelmeye değersin Gaziantep.
HABERE YORUM KAT
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.