İslâm, tarih boyuncaBatı medeniyetiyle çatıştı
İslâm, tarih boyuncaBatı medeniyetiyle çatıştı
TYB Konya Şubesi'nin bu haftaki programında "Zamanın Ruhu, İslâm-Batı Çatışması" konuşuldu....
İslâm, tarih boyuncaBatı medeniyetiyle çatıştı
TYB Konya Şubesi'nin bu haftaki programında "Zamanın Ruhu, İslâm-Batı Çatışması" konuşuldu. Yazar Ercan Yıldırım, İslâm'ın bir din olarak Hıristiyanlıkla değil Batı medeniyetiyle çatıştığının altını çizdi
TYB Konya Şubesi tarafından düzenlenen"Zamanın Ruhu, İslâm-Batı Çatışması" konulu sohbette konuşan yazar Ercan Yıldırım, Müslümanların Batılılaşma diye bir sorunlarının artık olmadığını belirterek Avrupa'nın, Müslümanlarla olan entegrasyonunu bitirdiğini söyledi. Konya İl Halk Kütüphanesi Konferans Salonu'nda gerçekleştirilen programı TYB Konya Şube Başkanı M. Ali Köseoğlu'nun yanı sıra Basın Yayın Enformasyon İl Müdürü Cemil Paslı, MEVKA Genel Sekreteri Dr. Ahmet Akman, Konya İl Halk Kütüphanesi Müdürü Hasan Coşar, akademisyenler, yazarlar ve öğrenciler ilgiyle takip etti. Norveç'te kendi insanından 80 kişiyi bilinçli bir şekilde katleden Breivik'in bunu Batı'yı ve Hıristiyanların uyuyan Haçlı ruhunu tekrar uyandırmak için yaptığını belirterek 11 Eylül olaylarının da yeni Haçlı zihniyetinin bir tezahürü olduğunu ifade eden yazar Ercan Yıldırım, Yeni Dünya Sisteminde kapitalizmin, 1980'lerden sonra dünyada "Neo Liberalizm" adı altında ve piyasa ekonomisi olarak uygulanmaya başlandığını dile getirdi. Türkiye'de 80 askeri darbesinden sonra Özal döneminde de muhafazakâr kesimin bu merkez sisteme, Anadolu Kaplanları ve Anadolu sermayesi olarak kabul edildiğine dikkati çeken Yıldırım, yeni neoliberal sisteme liberal sol ile birlikte cemaatler ve diğer gurupların da şirketleşme adı altında entegre edildiklerini dile getirdi. Yıldırım, yenidünya sisteminde, bütün dünya ülkeleri ile devletlerinin küresel medeniyet zincirine Kant tarafından ortaya atılan "ortak vatandaşlık" kavramının halkaları olarak küresel finans kuruluşları tarafından yönetilmek suretiyle eklendiklerine dikkat çekti.
İSLAM, BATI'YLA ÇATIŞTI
Dünyayı yöneten ve yönlendirenlerin küresel finans kuruluşları olduğunu, Amerika'nın artık bir "beyin" ve "imparator" olmadığını dile getiren Yıldırım, İslâm'ın bir din olarak Hıristiyanlıkla değil Batı medeniyetiyle çatıştığını ve bunun da, Karlofça Antlaşmasına kadar Müslümanların muzafferiyetiyle sonuçlandığını söyledi. Bu antlaşmanın İslâm-Batı çatışmasında bir dönüm noktası olarak kabul edildiğini ve Batı'nın, ilk kez bu antlaşmayla Müslümanlar tarafından "denklik" açısından muhatap alındığını kaydeden Yıldırım, bundan sonra Batı medeniyetinin "İslamsız bir dünya" oluşturmak için neoliberal sistemi küresel anlamda uygulamaya soktuğunu ifade etti.
KENDİMİZİ SORGULAMALIYIZ
Neo liberal sisteme Türkiye'de bütün grupların entegre edildiklerini ve Liberal Sol kesimin, Erdoğan iktidarında tasfiye edildiğini dile getiren yazar Yıldırım, küresel piyasa ekonomisi sistemine Arap dünyasının da "Arap Baharı" ile birlikte entegre edildiğini belirterek kendimizi sorgulamamız açısından şu soruları sordu: "Küresel kültürde büyük bir dindarlık yaşıyoruz. Acaba ne kadar huzurluyuz? Ne kadar mutluyuz ve ne kadar kendimizle barışığız? Bu sistem (Uluslararası Finans Devleti) insanları, trafik lambaları karşısında bekleyen insanların durumu gibi yönetiyor." Sisteme rakip ve alternatif bir gücün olmadığının altını da çizen Yıldırım, yaşayan Müslümanlarız ama geleceğimiz noktasında nihilizm içerisindeyiz" sözleriyle konuşmasını tamamladı. Çok sayıda dinleyicinin katıldığı sohbette TYB Konya Şubesi'nin hediyesini yazar Ercan Yıldırım'a, Basın Yayın Enformasyon Konya İl Müdürü Cemil Paslı takdim etti.
HABERE YORUM KAT
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.