Konya Kitap Günleri Verimli Tamamlandı
Konya Büyükşehir Belediyesi, 19 Mart – 01 Nisan 2018 tarihleri arasında, Mevlâna Kültür Merkezinde, ‘Konya Kitap Günleri’ fuarını gerçekleştirdi. Fuar kapsamında, birbirinden değerli Yazarları, Söyleşi ve imza Günleri ile Kitapseverle buluşturdu. Kütüphaneler haftası 54. Programı çerçevesinde Konya’mızda Kültürel etkinlikler çok yoğun ve birbirinden güzel, verimli bir şekilde tamamlandı. Bu vesile ile Konya Kitap Günleri Programlarını düzenleyip, Kültür ve Sanata verdiği destekten dolayı Büyükşehir Belediye Başkanı Sayın Tahir Akyürek Bey’e, Kültür ve Sosyal İşler Dairesi Başkanı Mücahit Sami Küçüktığlı‘ya ve bütün emeği geçenlere kalb-i şükranlarımı sunarım.
Dinimiz İslam’ın ilk emri “Oku” olmuştur. Âyet-i Kerimelerde: “Yaratan Rabbinin adıyla oku” (Alak süresi: ayet:1) “…(Resûlüm!) De ki: Hiç bilenlerle bilmeyenler bir olur mu?…” buyurulmuştur. Okumak ve öğrenmek beşikten mezara kadardır. Biz Müslümanlardaki ana esas, ‘Bütün kitaplar, tek bir kitabı, Kur’an-ı Kerîm’i anlamak içindir.’ Kur’an-ı Kerîm’i ne kadar doğru, gerçek amacına uygun olarak anlarsak, hem dünyevi, hem de uhrevi kurtuluşumuzu sağlamış oluruz. Kitap okumak gerçekten çok önemli bir özellik olmakla birlikte, okunacak kitapların seçimi daha da önemlidir. Çünkü kitaplar insanlar üzerinde iyi ya da kötü tesirler bırakırlar.
Konya Kitap Günlerinde; Mevlana Kültür Merkezi TYB (Türkiye Yazarlar Birliği), Çimke Yayıncılık Stantlarında ve 54. Kütüphaneler haftası münasebetiyle, TYB Konya Şubesinin Kule Site de düzenlediği imza günü Programlarımızı bizlere tahsis edilen gün ve saatlerde hazır olarak, kitapsever dostların katılımları ile gerçekleştirdik. TYB Konya Şube Başkanı Sayın Prof. Dr. Hayri Erten‘e, Yazar Duran Çetin’e ve emeği geçen kardeşlerimizin her birine teşekkürler ederim. İmza günlerimde;“Âyetlerin Işığında Peygamber Kıssaları Ve Helak Olan Kavimler, Damıtılmış Damlalar,Muhammedül Emin Âlemlere Rahmet Hz. Muhammed Sallallahu Aleyhi Ve Sellem Efendimizin Hayatı İsimli Kitaplarımı imzaladım. Ayrıca, Mevlana Kültür Merkezi kapalı alan sema salonunda “Muhammedül Emin Rol Modelimizin Hayatı” konu başlıklı Söyleşimi gerçekleştirdim. Söyleşimde özet olarak; Peygamberimiz Hz. Muhammed (s.a.s.)’in örnek hayatını âyet-i kerîmeler ve fiili, kavli, takriri sünnet merkezli anlatmaya çalıştım. Âyet-i Kerîmede: “Andolsun ki, Resûlullah, sizin için, Allah’a ve ahiret gününe kavuşmayı umanlar ve Allah’ı çok zikredenler için güzel bir örnektir.” (Ahzab Sûresi âyet:21) buyurulmuştur.
Peygamberimiz Hz. Muhammed (s.a.s.), âlemlere rahmet olarak gönderilmiş, heva ve hevesinden değil, vahiy ile konuşan, istişare eden gereklerine uyan, Kur’anı kerimi en iyi anlayıp, yorumlayıp, uygulayan, güzel ahlâk sahibi en güzel örnek, rol model, rehberimiz olduğu, daha doğmadan yetim, çocukken öksüz, yedi evlâdından altısını, eşini, bir çok yakınının vefatını, acısını, hüznünü yaşayan, taşlanan, çile çeken, hicret eden, yaşama imkânı vermeyenlerle mücadele edip savaşan, inandığı yoldan asla dönmeyen, kınayanın kınamasına, bakmadan imanının gereklerini yapan özelliklerle dop dolu olduğu gerçekleri ifade etmeye çalıştım. Peygamberimiz Hz.Muhammed (s.a.s.), sözüyle, özüyle bizlere en güzel örnek olmuş büyük bir şahsiyettir. Çocukluk döneminde bile dürüstlük, güvenilirlik ve olması gereken tüm olumlu vasıflara sahip olmuştur. Müşrikler tarafından bile“Muhammed-ül Emin” olarak anılmıştır. Dost, düşman herkes O’nun bu güzel özelliklerle dopdolu olduğu hususunda ittifak etmişlerdir. Bizlerde hayatımızın her döneminde Peygamberimiz Hz. Muhammed (s.a.s)’i örnek almalıyız. Gerçek anlamda tek Önderimiz ve Rehberimiz olan Efendimiz Hz. Muhammed (s.a.s.)’e tabi olmalıyız ki gerçek kurtuluşa erebilelim. Ölüm gelmeden, Allah (c.c.) rızasını kazanmalı, Hz. Muhammed (s.a.s.) in hayatını kendimize rehber edinmeliyiz.
Peygamberimiz Hz. Muhammed(s.a.s.)’in Bedir Savaşında elde ettiği esirlerin bazılarını Müslüman çocukların başına Öğretmen tayin edip, on çocuğa okuma-yazma öğretmeleri sonucu serbest bırakması, Okumaya verilen önemi en güzel bir şekilde haber vermektedir. Müslümanları öldürmeye gelen Müşriklerden bile, Okuma-Yazmayı öğrenmeyi sağlayan bir dine, İslâm’a gönül veren biz Müslümanların, okuma alışkanlıklarında en önde olmamız gerekir diye düşünüyorum. İslam’ın okumaya ne derece önem verdiği, âyet –i kerime ve hadis-i şeriflerden çok net olarak anlaşılmaktadır. Sözler Peygamberimiz Hz.Muhammed (s.a.s.)’ i anmaktan ve övmekten acizdir. Bizler, Peygamberimiz Hz. Muhammed (s.a.s.)’den bahsederek O’nu övmüş olmuyoruz. O zaten Allah (c.c.) tarafından övülmüştür. Sözlerimize O’nun ismini katarak, Allah (c.c.)’ın Rızasına ulaşmak istiyoruz.
Âlemlere nur, huzur ve sürur getiren, Muhammedül Emin, Âlemlere rahmet Hz. Muhammed (s.a.s.) Efendimiz’in hayatını çok iyi bilmeliyiz. Bütün davranışlarımızı, Kur’an-ı Kerim ve Sünnet-i Seniyye ile tezyin ederek, güzel ahlâk sahibi olarak hayatımızı yaşamalıyız diyerek, na’at-ı şeriflerden örnekler sunduktan sonra, yazdığım na’at-ı şeriften birkaç kıt’asını okuyup söyleşimi tamamladım. Söyleşimde ve imza günlerimde bizi yalnız bırakmayan, kitap dostu kardeşlerimize kalb-i şükran’larımı sunarım. Allah (c.c.), her birinden razı olsun. Sıhhat ve âfiyetler dilerim.
Kaynak: Yeni Konya Gazetesi – Ömer Lütfi Ersöz
YAZIYA YORUM KAT
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.