Siderot'a roket atıldı

Siderot'a roket atıldı

İsrail kontrolündeki Siderot kentine Gazze'den roket atıldı. Saldırıyı Eknaf Beytü'l Makdis üstlendi

Bu sabah saatlerinde Gazze'den İsrail kontrolü altındaki Siderot'a roket atıldı. Roket boş alanda patlarken saldırıda ölen ya da yaralanan olmadı. Saldırının sorumluluğunu Gazze'de faaliyet gösteren "Ahfad-ı Sahabe-Eknaf Beytü'l Makdis" örgütü üstlendi.

Örgüt tarafından yapılan açıklamada "Allah'ın yardımıyla, Müslümanlardan gasp edilen topraklarda yer alan Siderot'a bu sabah saat 10.20'de Gazze'den el yapımı 168 milimetrelik bir roketle saldırı gerçekleştirildi." ifadesi kullanıldı. Açıklama "Yahudiler biz hayatta oldukça Müslümanların topraklarında güvende olmayacaklar" ifadeleriyle son buldu.

İsrail, kontrolündeki bölgelere Gazze'den roket atılmasına, çoğu zaman Filistinli sivillerin hayatını kaybettiği hava saldırılarıyla karşılık veriyor.  Geçtiğimiz Ağsutos ayının sonlarında da Siderot'a düşen roketler sebebiyle İsrail, Gazze'ye hava saldırıları gerçekleştirmişti.

Kaynak: Mepa News

HABERE YORUM KAT
UYARI: Yorumların her türlü cezai ve hukuki sorumluluğu yazan kişiye aittir. Mepa News, yapılan yorumlardan sorumlu değildir. Her bir yorum 600 karakterle (boşluklu) sınırlıdır.