BAŞKAN M. ALİ KÖSE OĞLUNUN GENEL KURUL KONUŞMASI

Genel Kurulumuzun hayırlara vesile olmasını diliyorum. Bu salonda bulunanların büyük çoğunluğu Türkiye Yazarlar Birliği'nin üyesi, muhibbi, çilekeşi......

Genel Kurulumuzun hayırlara vesile olmasını diliyorum.
Bu salonda bulunanların büyük çoğunluğu Türkiye Yazarlar Birliği'nin üyesi, muhibbi, çilekeşi...
1994 yılında kurulan şubemizin bu yıl 18. yılı... Bu 18 yılın genelinde ve özellikle son 10 yılında Türkiye Yazarlar Birliği Konya Şubesi'nin, mevcudiyetinin gereğini layıkıyla yerine getirdiğini söylemenin huzurunu yaşıyorum. Gerek Konya Şubesi'ni faaliyete geçirenlerin, gerek 1994 yılından bu yana yönetimde bulunanların, gerekse fert fert üyelerimizin üstün gayretleri, Türkiye Yazarlar Birliği Konya Şubesi'ni sadece şehir nazarında değil; ülke sathında da aktif, saygın, bilinir ve itibarlı bir şube haline getirmiştir. Görevi bugün itibariyle tevdi ettiğiniz yönetim kurulum adına, tarihin nazarına ve kaydına sunulmuş olan bu hizmetlere minnet duygumu ifade eder ve katkıda bulunanlara samimiyetle teşekkür ederim.

Değerli arkadaşlar;
Şunu işaret etmek isterim: Türkiye Yazarlar Birliği Konya Şubesi, birikim ve söz sahibi çok değerli üyelere sahip. Gerek Konya'nın, gerek Türkiye'nin, gerekse dünyanın ihtiyaç duyduğu temel insani değerlerin odağında olduğumuzu görüyorum. Daha güzel bir Konya, Türkiye ve dünya için bir sivil toplum kuruluşu olarak daha fazla yük almamız gerektiğini düşünüyorum. Gittikçe sanallaşan, insani erdemlerden uzaklaşan, ulvi değerleri asliyesinde hissetmeyen bu dünyaya, kalemlerimizle direnç göstermek zorundayız. Kalemin onurunu korumak zorundayız. Bu dünyaya daha fazla öykü, daha fazla şiir, daha fazla düşünce kazandırmak için katlandığınız çile mübarek olsun.

Değerli arkadaşlarım;
Bu onurlu hizmette omzunuzu omzumuzda hissetmek isterim. Üstad Necip Fazıl Kısakürek'in şiirinde vasiyet ettiği gibi:
"Tohum saç, bitmezse toprak utansın!
Hedefe varmayan mızrak utansın!" diyerek hareket edeceğiz. Bu güzel yolculukta aramızdan ayrılıp Rahmeti Rahman'a kavuşmuş olan değerli kardeşlerimizi hayırla yâd ediyor, tevdi ettiğiniz görevi hakkıyla yerine getirmek için Rabbimden lütuf ihsan etmesini temenni ediyorum. Tekrar teşekkür ederim.

M. ALİ KÖSEOĞLU KİMDİR?

1976 yılında Kayseri'de Süleyman-Raziye Köseoğlu'nun son çocukları olarak dünyaya geldi; Konya'da büyüdü. İlk, orta ve lise tahsilini Konya'da tamamladı. Anadolu Üniversitesi Halkla İlişkiler bölümünü okudu. Hasan Kuvvet ve Ahmet Aka ile birlikte çıkardıkları Eylül dergisinin 6 sayı editörlüğünü yaptı. Aşiyan dergisinin Sahipliği ve Yazı İşleri Müdürlüğü görevinde bulundu. Çeşitli radyolarda kültür sanat yönetmeni ve genel yayın yönetmeni olarak çalıştı. Konya'da günlük olarak yayımlanan Memleket Gazetesi'nde Yazı İşleri Müdürü olarak görev yapan M. Ali Köseoğlu'nun yazı ve şiirleri Çerağ, Eylül, Aşiyan, Mavi Kuş, Martı, Polemik, Yitik Düşler, Tasfiye, Düş Çınarı, Yedi İklim, Dergâh, Ardıç, Uzak Ülke, Mahalle Mektebi gibi dergilerde yayımlandı. Uzun yıllar Türkiye Yazarlar Birliği Konya Şubesi Başkan Yardımcılığı görevinde bulunan Köseoğlu; Eskişehir Odunpazarı Belediyesi tarafından 2004 yılında yayımlanan 'Nasreddin Hoca' kitabının editörlüğünü yaptı. İlkkitap Yayınları'nın şiir editörlüğünü yürüten Köseoğlu'nun ilk kitabı 'Her Ayrılık Bir Aşk' Şubat 2006'da 'ilkkitap' yayınları arasında çıktı.

ŞİİRİ HAKKINDAKİ DÜŞÜNCELER

Her Ayrılık Bir Aşk'la ile ilgili olarak şair ve yazar A. Vahap Akbaş, "Şairinin kişiliğine uygun, bağırmayan, usul usul akan dizelerden oluşmuş şiirler" derken Köseoğlu ile ilgili olarak da "Teslim olmuş, kalpten söyleyen bir şair" yorumunda bulunur.
Cevat Akkanat, "Mümkün mertebe ölçülü davranıyor Köseoğlu, boğmuyor söylemek istediğini" derken, kültür adamı Kâmil Uğurlu, "Köseoğlu şiiri biliyor. Ve bütün gövdesiyle o dünyanın içinde" diye yazar...
Şair ve yazar Mustafa Özçelik ise Her Ayrılık Bir Aşk kitabının arka kapağına şu notları düşer: "Söz israfına kaçmadan, yalın bir dille, imge mezarlığına dönüştürmeden şiirini kuran bir şair Köseoğlu"...
Kendisi ile yapılan bir röportajda "Aşkın girdiği bir ten/can/kalp nasıl tomurcuklanmışsa, aşk ile örülen şiir de o kadar canlı durur. Tarihe bakın; aşkla örülmüş pek çok şiir/hikâye hala hayattadır. Hayatı ve ölümü yaşanılar kılan şeyin aşk olduğunu biliyorum" diyen Köseoğlu'nun şiirleri, çeşitli antolojilerde de yer almıştır. M. Ali Köseoğlu, 21 Ocak 2012'de gerçekleşen 9. genel kurulda TYB Konya Şube Başkanı seçilmiştir.



Haberler Haberleri

"YAZARLARIMIZ OKULLARDA" PROJESİ TAMAMLANDI
TYB KONYA’DA UZLUK AİLESİ VE MEVLÂNA İLE İLGİLİ ÇALIŞMALARI KONUŞULDU
Bakan Tunç: Hukuk dili dil bilinciyle şekillenmelidir
TYB KONYA’DA MESNEVÎHANLIK GELENEĞİ VE MESNEVÎ OKUMALARI PANELİ YAPILDI
Hazreti Mevlana'nın 751. Vuslat Yıl Dönümü Uluslararası Anma Törenleri başladı