Türkiye Yazarlar Birliği Konya Şubesi tarafından düzenlenen Konya’da yaşayan şairlerin katıldığı Konya’ya Şiirler programında TYB Konya Şubesi önünde bulunan açık alanda gerçekleştirildi. Büyükşehir Belediyesi ve Selçuklu Belediyesinin katkılarıyla gerçekleşen etkinlik beklenenin üzerinde şiir sevenin katılımıyla güzel bir anı olarak hafızalarda yer aldı.
Programın açılış konuşmasında TYB Konya Şube Başkanı Prof. Dr. Hayri Erten, kuruluş olarak bu yıl ikinci şiir etkinliğini düzenlediklerini söyledi. Birinci etkinliğin Mevlana Şiir Şöleni ismi altında Mevlana Gül Bahçesinde düzenlendiğini ve ülkenin çeşitli bölgelerinde şairlerin davet edildiğini belirten Prof. Dr. Erten, “Konya’da yaşayan şairlerimizi de unutmadık. Onlara bir vefa borcumuz olduğunu düşündük ve bu geceyi organize ettik. Programa katılan şiir severleri görünce doğru ve yerinde bir iş yaptığımızı anladık. Gönül şehrimizde yaşayan tüm şairlerin burada olmasını isterdi ama programı belli bir zaman dilimi içerisinde gerçekleştirmek mecburiyetimiz var. Bundan dolayı katılımcıları seçmek için iki kıstası ölçü olarak aldık. Birincisi basılmış şiir kitabı olması ikincisi ise şubemize üye olmak. Allah’ın izni ile önümüzdeki yıl programı tekrar yapmak istiyoruz. O zaman bugün buraya davet edemediğimiz şairlerimizi de burada misafir etmek ve dinlemek fırsatı bulacağız.” dedi.
Prof. Dr. Hayri Erten’den sonra kürsüye çıkan Konya eski milletvekili Mustafa Kabakcı, “Her şehrin isminin taşıdığı bir ağırlık vardır. Konya içinde bulundurduğu değerler ile bu ağırlığı fazlası ile hissettiren bir şehirdir. Bir Konyalı olarak bu şehirde bulunmaktan ve mensubu olmaktan gurur duyuyorum.” dedi. Kabakcı sözlerine şöyle devam etti; “Bir gün milletvekilleri ile birlikte Azerbaycan’da temaslarda bulunuyordu. Petrol bağlantısı yapmak için Azerbaycan’a giden Türk işadamları petrol şirketi yönetiminde olan bu milletvekiline Türkiye’de bir tatil önermişler. Bu şahıs da gezinin nereleri kapsadığını sormuş. Turizmin incisi Antalya’dan başlayıp daha birkaç şehri de kapsayan bir gezi planı sunmuşlar şahsa. Programı gören Azerbaycanlı yetkili ‘Konya’dan başlamayan hiçbir gezi programını kabul etmem. Benim için Konya Türklüğün başkentidir.’ Cevabını vermiş.
Kabakcı’dan sonra kürsüye çıkan Konya Milletvekili Ahmet Sorgun Söz ve özellikle de şiir bir milleti ayakta tutan sanatların başında gelir. Bir ülkeyi silahla fethedebilirsiniz ama sanatınız, edebiyatınız ve şiiriniz yoksa oranın yönetimini elinizde tutamazsınız. Biz yazmayı sevmeyen bir milletiz. Kendi geçmiş tarihimizi bile batılı seyyahların seyahatnamelerinden öğreniyoruz. Bu olumsuz durumu ortadan kaldırmak için yazmak ve okumak gerekli. Sözün damıtılmış hali ile muhataplarına seslenen şairlerimize gereken değer verilmeli. Bugün burada bu işin yapıldığını görmenin mutluluğunu yaşıyorum” şeklinde konuştu.
Ruşen Eşref’in sunumuyla gerçekleşen program, programa katılan şairlerin şiirlerini okumasının ardından Plaket takdimine geçildi. Abdürrahim Küçük plaketini Konya Milletvekili Ahmet Sorgun’un elinden alırken Ahmet Şener, Atilla Yaramış, Ayşe Karaca’ya plaketlerini eski Konya Milletvekili Mustafa Kabakcı, Demet Esen, Devriş Ahmet Şahin ve Emel Kocaoğlu’na TYB Konya Şube Başkanı Prof. Dr. Hayri Erten, Galip Ayata, Hasan Ukdem, İbrahim Şaşma’ya Muğla İl Müftüsü İbrahim Öcüt, İsmail Detseli, Kamil Uğurlu ve Kazım Öztürk’e TYB Konya Şubesi Onursal Başkanı Ahmet Köseoğlu, Nevzat Kantarcıoğlu, Osman Uzunkaya, Ruşen Eşref’e Necmettin Erbakan Üniversitesi Güzel Sanatlar Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Ahmet Çaycı, Sait Akdağ, Salih Sedat Ersöz ve Saliha Değirmenci Yavaş’a Selçukya Derneği Başkanı Fatma Şeref Polat, Tayyar Yıldırım, Yakup Çak ve Zeki Oğuz’a ise Cihanbeyli eski Belediye Başkanı Nuri Ünalan tarafından takdim edildi.
Paket takdimi sırasında TYB Konya Şubesi Onursal Başkanı Ahmet Köseoğlu, “Şiir şehir Konya’nın şiir yazan şairlerini burada misafir etmekten büyük mutluluk duyduk. Konya ve şiir - şiir ve Konya ayrılmaz bir ikili oluşturur. Bu gün bunu bir kez daha gördük ve yaşadık” dedi.
Etkinlik toplu fotoğraf çekimi ile sona erdi.