Memleketimizin dört bir yanı güzelliklerle dolu. Her köşesinde ayrı bir değer var. Bu kadar ayrıcalıklı güzelliklerin yanında birçok yönden kendine has memleket köşeleri de yok değil. Konya da bu nadide köşelerden biri.
Ne zaman yolum Konya'ya düşecek olsa Konya'ya ilk kez gidiyormuş gibi bir heyecan kaplar içimi. "Gez dünyayı gör Konya'yı" sözünün hakkını veren güzelliklerle karşılaşacağımı bildiğim için de içim huzur doludur.
1996'dan bu yana defalarca gittim Konya'ya. Bu yılki ziyaretimiz Naat Programı içindi. Karatay Belediyesi ve Yazarlar Birliği Konya Şubesi'nin düzenlediği "Kutlu Doğuma Naatlar" programı düşündüğümüzden de güzel şekilde başladı ve sona erdi. Bunda elbette Karatay Belediye Başkanı Mehmet Hançerli Bey'in ve Yazarlar Birliği Konya Şube Başkanı değerli dostum M. Ali Köseoğlu'nun katkısı büyük. Her şeyin kutlu doğuma yakışan incelikte olması için programda her ayrıntı düşünülmüştü.
Karatay, Konya için en özel mekânlara sahip yerleşim yerlerinden biri. Çünkü Mevlana dahil birçok tarihi güzellik Karatay'da bulunuyor. Konya'nın gözbebeği adeta. Merkez ilçelerinden biri. Konya'nın huzur veren iklimini en çok hissettiren bir yerleşim yeri.
Karatay Belediye Başkanı Mehmet Hançerli, üçüncü döneminde. Şehirleşmeye verdiği önem Karatay'ın her noktasında hissediliyor. İnsanı yormayan, huzuru her noktasında hissettiren bir güzel yurt köşe yapmış Karatay'ı değerli Belediye Başkanı. Belki de her belediye başkanının günün birinde söylemeyi arzuladığı cümleleri ondan dinledik.
"Karatay'ın şehirleşmeyle ilgili hiçbir problemi kalmadı. Önümüzdeki bütün çalışmaları hiçbir engelle karşılaşmadan hallettik. Şimdi kültür ve sanat olarak da kalkınmamız gerek. Kutlu Doğuma Naatlar gibi nadide programları her zaman Karatay'da görmek istiyoruz."
Bu cümleleri kurarken Yazarlar Birliği Şube Başkanı M. Ali Köseoğlu'ndan da tam destek istiyor Başkan Hançerli. Bir belediye başkanından duyulacak en güzel destek cümlesi bu olsa gerek. Köseoğlu'nun Yazarlar Birliği Şube Başkanı olarak imza attığı birbirinden değerli çalışmalar sadece Konya'da değil ülke kültür gündeminde de dikkatle takip ediliyor.
Bir yıllık faaliyet takvimini en ince ayrıntısına kadar hazırlayan, ülke kültür ve sanat dünyasının çok önemli isimlerini Konyalılar ile buluşturan Yazarlar Birliği Şubesi; bu tür destekler devam ettiği müddetçe daha da etkin çalışmaların içinde yer alabileceğini böyle faaliyetlerle göstermiş oluyor.
Konya, birçok yönüyle örnek alınacak bir şehir. Özellikle kültür sanat çalışmaları Konya'da çok rağbet görüyor. Kutlu Doğuma Naatlar programına katılan dinleyicilerin salonu tamamen doldurmaları, pür dikkat programı izlemeleri ve ilgileri bundan sonra yapılacak programlar için de çok iyi bir referans oldu.
Programda Ahmet Efe'nin gözyaşları içinde okuduğu naatı, İbrahim Demirci'nin salonu dolduran davudî sesiyle seslendirdiği Son Elçi şiiri ve programa renk katan birbirinden değerli şairlerin Kutlu Nebi için kaleme aldıkları eşsiz dizeler yapılan programın hakkıyla yerine getirildiğinin bir ispatıydı. Dil ve sözler O'nu anlatır da cümleler çağlamaz mı? Böylesine bir çağlayan coşkusu hakimdi salonda. Atilla Yaramış, Erdal Çakır, Fatma Şengil Süzer, İbrahim Demirci, M. Ali Köseoğlu, Mehmet Kurtoğlu, Vural Kaya, Yunus Emre Altuntaş ve Tokat'tan da ben naatlarımızla programda yer aldık.
Karatay Belediye Başkanı'na çalışmalarında başarılar diliyorum ve onun kültüre ve sanata verdiği desteğin bütün yetkililere örnek olmasını diliyorum. M. Ali Köseoğlu da kendisine her zaman destek olacağını dile getiren bir başkana sahip olduğu için böylesine çalışmaları hayata geçirmek için daha güçlü bir elle yoluna devam edecektir. Güzel işler yapmak için çabalayan herkesin yolu açık olsun.