Sami Güçlü TYB Konya'da konuştu: Asım'ın neslini yetiştirmek istiyoruz

Sami Güçlü TYB Konya'da konuştu: Asım'ın neslini yetiştirmek istiyoruz TYB Konya Şubesi'nde konuşan Prof. Dr. Sami Güçlü, 20 ilde 400 yakın...

SamiGüçlü TYB Konya'da konuştu:

Asım'ınneslini yetiştirmek istiyoruz

TYBKonya Şubesi'nde konuşan Prof. Dr. Sami Güçlü, 20 ilde 400 yakın kişiyle devameden okuma gruplarından bahsederek, amaçlarını Asımın Neslini yetiştirmenintemelini atmak olarak belirtti.

TYB Konya Şubesi tarafından düzenlenen 2016Kültürel Etkinlikleri kapsamında bu hafta, Eski Tarım ve Köyişleri Bakanı Prof.Dr. Sami Güçlü, "Yazar Seçip Okumalar Üzerine Düşünceler" başlıklı bir konuşmayaptı. Okumanın çeşitli yolları olduğunu söyleyen Güçlü, bunlardan ilk aklagelenin konuya göre okumalar olduğunu söyledi. Konuya göre okumaların zor vezahmetli bir yol olduğunu, insanda bıkkınlık uyandırabileceğini veya asıldüşüncesinden sapmalar meydana getirebileceğini belirten Güçlü, en doğru vemantıklı olanın klasiklerin okunması olarak düşünülmesi gerektiğini söyledi.Klasiklerin yıllar içinde elenerek günümüze geldiğini ve insanı tehlikelifikirlerden koruyabileceğini belirten güçlü, insanın gelişimi için ise doğruolanın yazar seçerek okumak olduğunu söyledi. Yazar seçerek okumanın insanınruhsal gelişimine faydalı bir yöntem olduğunu, seçilen örnek yazarın bütünkitaplarının yanında onun hakkında yazılan kitapların da okunması gerektiğinisöyleyen Güçlü, bunun örnek bir kişi olan yazarla okuyucunun ruh bütünleşmesinisağlayacağını ve okuyucunun zaman içerisinde o yazar gibi düşünme ve tepkiverme yetisinin gelişeceğini belirtti.

20 İLDE400 OKUYUCUYA ULAŞILDI

Kendilerinin başlattığı yazar okuma uygulamasınadeğinen Güçlü, işe önce küçük gruplar halinde başladıklarını bugün ise yirmiilde dört yüze yakın bir okuyucu kitlesine sahip olduklarını söyledi. Prof. Dr.Sami Güçlü, büyük sistemlerin ancak ihtilal ve devrim gibi büyük hareketlerledeğiştirilebileceğini, ama kendilerinin insanı baz aldıklarını ve insanıdeğiştirmeyi hedeflediklerini belirterek okuma grubu kurmaktaki amaçlarınıAsımın Neslini yetiştirmenin temelini atmak olarak belirtti. Okurun ideolojikkörlüğe saplanmadan değişik yazarları okumaları gerektiğini bunun için de kendiprojelerinde okunması gereken 7 yazar belirlediklerini anlatan Güçlü, her yılbunlardan birisinin kitaplarını okuduklarını anlattı.

5ÖNEMLİ İLKE BELİRLENDİ

Okuma gurubu kurarken beş ilkebelirlediklerini söyleyen Güçlü, bunları; bir büyük ideale sahip olma,çalışmayı kararlılıkla yürütme, doğru sözlü olma, hayatı kimseye zarar vermedenyaşama, mensubu oldukları aileyi yükseltme olarak açıkladı. Siyaset olarak ilki1950 olmak üzere üç defa iktidara geldiklerini söyleyen Güçlü, kalkınma veekonomi alanında başarılı olduklarına rağmen kültür alanında bir türlü başarıyıyakalayamadıklarını belirtti. Bu başarısızlığın sebebini de yetişmiş eleman vene yapılacağına karar verememek olarak belirten Güçlü, en başarısız olarak göründükleriMilli Eğitim'de kendilerine öz güveni fazla bir nesil yetiştirmiş olmanınmutluluğunu yaşadıklarını söyledi. Tam donanımlı bir adam eksikliği olduğunusöyleyen Güçlü, okuma grupları kurmalarının gayesinin büyük değişimlere imzaatmak olmadığını karınca misali hizmet etmek için yola çıktıklarını söyledi.

PROGRAMAİLGİ YOĞUNDU

Programa Selçuklu Belediye Başkanı Uğurİbrahim Altay, Büyükşehir Belediyesi Basın ve Halkla İlişkiler Daire BaşkanıAhmet Köseoğlu, Konya İl Kültür ve Turizm Müdürü Dr. Mustafa Çıpan, MEVKA GenelSekreteri Dr. Ahmet Akman, İçanadolu Gazeteciler Federasyonu Başkanı AdemAlemdar, akademisyenler, gazeteciler, yazarlar veöğrenciler yoğun ilgi gösterdi. Konuşmanın sonunda Prof. Dr. Sami Güçlü'yegünün anısına verilen plaketi Büyükşehir Belediyesi Basın ve Halkla İlişkiler DaireBaşkanı Ahmet Köseoğlu ve MEVKA Genel Sekreteri Ahmet Akman birlikte takdimetti.

Haberler Haberleri

“Tam 30 yıldır Konya burada!” M. Ali Köseoğlu
Teferrüc Dergisinde Fahri Tuna Yazdı: Ahmet Köseoğlu; Gonya’nın Kültür Sanat Nâzırı
Hollanda’ya Göçün 60 Yılında 60 Fotoğraf
Kerim Aral - BİR "GÜZEL ADAMIN" ARDINDAN...
Kurucu Şeref Başkanı Ağabeyimiz D. Mehmet Doğan