Selçuklu - Osmanlı Çini Ve Tezhip Örnekleri Sergisi

İstanbul Üniversitesi bünyesindeki Ord. Prof. Dr. Süheyl Ünver Nakışhanesi'nde eğitim gören 48 sanatçı Konya Sergisi için ürettikleri 160 eseri 20-24...

İstanbul Üniversitesi bünyesindeki Ord. Prof. Dr. Süheyl Ünver Nakışhanesi'nde eğitim gören 48 sanatçı Konya Sergisi için ürettikleri 160 eseri 20-24 Mayıs tarihleri arasında S.Ü. Süleyman Demirel Kültür Merkezi Salonu'nda sergileyecek.

Sergide yer alan eserlerin tümünün Konya ile ilgili olduğunu belirten Prof. Dr. Nil Sarı, "Sergilenecek eserlerde Selçuklu ve Osmanlı dönemi tezhipleri, çinileri, mimari bezemeleri tüm incelikleriyle çalışılmış; mimari yapılar minyatür üslubunda yorumlanmıştır. Sergide, Eşrefoğlu Camii, Sultan Selim Camii, Eflatun Mescidi, İnce Minareli Medrese, Kubadabad Sarayı, Sahip Ata Camii ve Külliyesi, Alaeddin Camii, Konya Kalesi, Karatay Medresesi, Konya Darüşşifası, Mevlana Türbesi, Nasuh Bey Camii, Bey Halim Mescidi gibi pek çok tarihi yapı, bezemeleri, mimarileri ve çevreleriyle klasik Türk tezhip ve minyatür sanatı üslubunda çalışılmıştır. Sergilenen eserler, bezeme çizimlerinin titizlikle ve doğru yapılmış olması dolayısıyla, zamanla yıpranan ve kaybolan örneklerin gerektiğinde yeniden yapılmasına imkân sağlanması bakımından da önem taşır. Bezemelerin renklendirilmesiyle de Selçuk ve Osmanlı eserlerindeki örneklerin zarafetine ve inceliğine dikkat çekiliyor. Böylece, gerek Konya sakinlerinin, gerekse Konya'yı gezmeye gelenlerin Selçuk ve Osmanlı bezemelerinin farkına varmalarına da katkıda bulunulmaktadır. Serginin, öz sanatımızı birçok kişiye tanıtmanın yanı sıra, yeni sanatçıların yetişmesine de kapı açacağına inanıyoruz" dedi.


Haberler Haberleri

TYB KONYA ŞUBESİNDE MEHMET AKİF GENÇLİĞE NE SÖYLER PROGRAMI GERÇEKLEŞTİ
TYB KONYA ŞUBESİNDE MİTAT ENÇ ANLATILDI
"YAZARLARIMIZ OKULLARDA" PROJESİ TAMAMLANDI
TYB KONYA’DA UZLUK AİLESİ VE MEVLÂNA İLE İLGİLİ ÇALIŞMALARI KONUŞULDU
Bakan Tunç: Hukuk dili dil bilinciyle şekillenmelidir