TÜRKİYE YAZARLAR BİRLİĞİ 2012 TAKVİMİ

Geçtiğimiz hafta Salı günü TYB(Türkiye Yazarlar Birliği)'nin 2012 Kültürel Etkinlikler Takvimi basına tanıtıldı. Ne yazık ki basın toplantısına...

Geçtiğimiz hafta Salı günü TYB(Türkiye Yazarlar Birliği)'nin 2012 Kültürel Etkinlikler Takvimi basına tanıtıldı. Ne yazık ki basın toplantısına katılamadım. Yeni başkanımız M.Ali Köseoğlu'nun nazik telefonuna, "Başkanım o saatte fakültede dersim var" diyerek özür dilediğim zaman, "Öğrenciler arada bir ders kaçamağı yapar, siz de öyle bir kaçamak yapsanız, yönetimde olmanız ve gazeteci olmanız dolayısıyla..." esprisini yaptı. Kendilerine teşekkür ediyorum. Yazma Eserler Kütüphanesinin merdivenlerinde geçirdiğim talihsiz kaza(aslında talihsiz kazadan ziyade Allah'ın koruduğu ve bu kadarla atlattığım için şükrettiğim kaza demek daha doğru) sebebiyle bir hayli takip edemediğim dersleri takip etmem gerektiği için basın toplantısına katılamadım. Takvimi hazırlarken yönetimde olan bütün arkadaşlarla birlikte istişarede bulunduğumuz için takvimin her yaprağından ve öneminden haberdardım. Başkan her birimizin tek tek fikrini alarak takvim hazırlanmıştı. Dolu dolu bir takvim; her Cumartesi yapılacak konferanslar, araya serpiştirilmiş gezilerin yanısıra hafta içinde de yapılacak ancak takvime yansımayan pek çok etkinlik programı planlandı.

TYB Konya Şubesi, her geçen yıl kendisini daha da yenileyerek misyonunun içini dolduruyor.İşlevinin idrak ve sorumluluğu içinde gelişerek etkinliklerindeaktivist bir entelektüel çizgi tutturdu. Konya'mıza ve Konya'mızın geçmişine de ancak böylesi bir gelişim yakışır. Anadolu Selçuklu Devleti zamanına baktığımız zaman I.Alâeddin Keykubat'ın ilim adamlarını Konya'ya davet ederek ya da kendiliğinden Konya'ya gelenlere olabildiğince değer ve imkanlar sunarak Konya'yı ilim ve sanat merkezi yaptığını görüyoruz. Bu sebepten olacak ki, Doğudan Moğol saldırılarından, Batıdan Endülüs'ten kaçan âlimler Keykubat'ın sahipleniciliğinden ve Konya'yı en güvenli yer görmelerinden dolayı Konya'ya yerleşmişlerdir. Niyazımız odur ki, yeniden bir ilim ve sanat merkezi hâline gelsin.

Esasen TYB, kültür, düşünce ve sanat hayatımızın nabzını tutmaktadır.Odenli önemli bir hizmetin ufuklarını tarayan tarihsel misyonunbir simgesidir.Çünkü bilim ve sanat dünyasıorada;şiir, nesir, musiki orada. Kısacası kültür ve edebiyat türlerinin tüm renk ve tonları oradadır.Bunların toplumsal hayata yansıması da etkinliğin ne kadar derin ve kuşatıcı olduğunun göstergesidir.Öte yatan vurgulamak gerekir ki, pek çok genç yeteneğimizde arayış içinde. Bunları da kültür dünyamıza kazandırmakTYB'nin başka bir işlevidir. Böylesi hizmetleriyle gerçektenmümtaz ve yarınlara kalacak eğitici bir fonksiyona sahiptir.Zira yazar ve ad olmanın tek yolu başka yazar ve de adları tanımak ve özümsemektir.Bir yazarın en iyi öğretmeni gerçekte diğer bir yazardır.

Türkiye Yazarlar Birliği Konya Şubesinin 2012 kültürel etkinlik takvimini www.tybkonya.comadresinden takip edebilirsiniz. Ayrıca hafta içi sohbet ve kurs programlarını şubeden öğrenebilirsiniz.

EYVALLAH YÂ! HÛ!

KONYA POSTASI - MELAHAT ÜRKMEZ

Haberler Haberleri

"YAZARLARIMIZ OKULLARDA" PROJESİ TAMAMLANDI
TYB KONYA’DA UZLUK AİLESİ VE MEVLÂNA İLE İLGİLİ ÇALIŞMALARI KONUŞULDU
Bakan Tunç: Hukuk dili dil bilinciyle şekillenmelidir
TYB KONYA’DA MESNEVÎHANLIK GELENEĞİ VE MESNEVÎ OKUMALARI PANELİ YAPILDI
Hazreti Mevlana'nın 751. Vuslat Yıl Dönümü Uluslararası Anma Törenleri başladı