TYB KONYA'DA ARAŞTIRMACI İHTİYACI KONUŞULDU

Prof. Dr. Şaban Çalış: "Bir araştırmacı önce Tecessüs sahibi, Tetkikçi, Tenkitci ve Terkibci olmalıdır." TYB Konya şubesi tarafından İl Halk...

Prof. Dr. ŞabanÇalış: "Bir araştırmacıönce Tecessüs sahibi, Tetkikçi, Tenkitci ve Terkibci olmalıdır."

TYB Konya şubesi tarafından İl Halk Kütüphanesi konferans salonundadüzenlenen konferansta eski YÖK Başkan Vekili Prof. Dr. Şaban Çalış, "Konya'nınAraştırmacı İhtiyacı" konulu bir sunum gerçekleştirdi.

Araştırmacının özelliklerini 4T formülü ile özetleyen Çalış; "Biraraştırmacı önce Tecessüs sahibi, Tetkikçi, Tenkitci ve Terkibci olmalıdır." dedi.

Dünya ülkelerinin Ar-Ge'ye ayırdığı bütçeyle bilim, teknoloji,zenginlik, yenilikçilik ve ihracaat rakamlarına dikkat çeken Prof. Dr. ŞabanÇalış, Türkiye'nin birçok alanda dünya sıralamasında 17 ilâ 20. Sıralararasında olmasına rağmen girişimciliğinin oldukça yüksek olduğunu söyledi.

Ar-Ge faaliyetlerinin özel sektör ve kamu olarak ayrılmadanbirlikte değerlendirilmesi ve desteklenmesi gerektiğinin altını çizen Çalış, Türkiye'nin son yıllarda ciddi atılımlaryaptığını, bunları çok anlamlı bulduğunu ve iyimser olunması gerektiğini; fakatyetersiz olduğunun da göz ardı edilmemesi gerektiğini söyledi.

Konya'ınAraştırmacı İhtiyacı

Konya'nın araştırmacı ihtiyacının dünya ve Türkiye ölçeğinde dahafazla olması gerektiğini vurgulayan Çalış; "Yaklaşık olarak Konya'nın en az 13bin civarında araştırmacıya ihtiyacı var."dedi.

Soru ve cevaplarla tamamlanan program sonunda Prof. Dr. ŞabanÇalış'a günün anısına TYB Konya Şubesi yönetim kurulu üyesi Prof. Dr. Oktay Sarı katılım plâketi takdim etti.

Haberler Haberleri

“Tam 30 yıldır Konya burada!” M. Ali Köseoğlu
Teferrüc Dergisinde Fahri Tuna Yazdı: Ahmet Köseoğlu; Gonya’nın Kültür Sanat Nâzırı
Hollanda’ya Göçün 60 Yılında 60 Fotoğraf
Kerim Aral - BİR "GÜZEL ADAMIN" ARDINDAN...
Kurucu Şeref Başkanı Ağabeyimiz D. Mehmet Doğan