TYB'DE KUDÜS KONUŞULDU

Türkiye Yazarlar Birliği Konya Şubesi 2012 Kültür Etkinlikleri kapsamında 13 Ekim 2012 Cumartesi günü "Kudüs" konuşuldu. TYB Konya Şubesi Yönetim...

Türkiye Yazarlar Birliği Konya Şubesi2012 Kültür Etkinlikleri kapsamında 13 Ekim 2012 Cumartesi günü "Kudüs" konuşuldu.

TYB Konya Şubesi Yönetim KuruluÜyelerinden Ahmet Kuş'un düzenlediği ve Selçuk Üniversitesi Edebiyat FakültesiSanat Tarihi Bölümü Türk Dünyası ve Ortaçağ Kültürleri arkeolojisi AnabilimDalı Başkanı ve TÜBİTAK üyesi Prof.Dr. Osman ERAVŞAR'ın konuşmacı olduğuprogramda, Kudüs'ün dünü ve bugünü anlatıldı.

ERAVŞAR, dünyada insanı etkileyenşehirlerin başında Kudüs'ün geldiğini ve tarih boyunca bu şehri elegeçirebilmek için çok kan döküldüğünü söyledi. Eravşar şöyle devam etti: "Kudüs'ünanlaşılması dünya siyasetini de anlamamızı kolaylaştırır. Dünya tarihinin heraşamasında Kudüs'ün rolü olmuştur. Süleyman Mabedi, Kutsal Kabir Kilisesi,Mescid-i Aksa ve Hz. Ömer Camii insanlığın dikkatini çeken cazibe merkezleridir.

Dünya Kültür Mirası listesinde yeralan Kudüs iki kez tahrip edilmiş, yirmi üç kez kuşatılmış, elli iki kezsaldırıya uğramış ve kırk dört kez de el değiştirmiştir.

Yahudiler bugün Süleyman Madebidiniyeniden inşa etmek istiyorlar. Tek hedefleri ve bütün dertleri budur. Bunugerçekleştirebilmek için de o alanda mevcut olan Hz. Ömer Camii'ni ve Mescid-iAksa'yı yıkmaları gerekiyor. Bunun için gizli ve açık birçok girişimlerde debulunmuşlardır."

Birçok akademisyen, gazeteci, yazar,sanatçı ve öğrencinin katıldığı Program sonunda Prof.Dr. Osman Eravşar'a, KonyaBüyükşehir Belediyesi Basın ve Halkla İlişkiler Daire Başkanı Ahmet Köseoğlutarafından günün anısına katılım belgesi takdim edildi.

Haberler Haberleri

“Tam 30 yıldır Konya burada!” M. Ali Köseoğlu
Teferrüc Dergisinde Fahri Tuna Yazdı: Ahmet Köseoğlu; Gonya’nın Kültür Sanat Nâzırı
Hollanda’ya Göçün 60 Yılında 60 Fotoğraf
Kerim Aral - BİR "GÜZEL ADAMIN" ARDINDAN...
Kurucu Şeref Başkanı Ağabeyimiz D. Mehmet Doğan