“Tam 30 yıldır Konya burada!” M. Ali Köseoğlu

“Tam 30 yıldır Konya burada!” M. Ali Köseoğlu

“Tam 30 yıldır Konya burada!” M. Ali Köseoğlu

A+A-

1993’teki ani rahatsızlığının ardından kanser teşhisi konan Türk edebiyatının milli kalemi Tarık Buğra’yı bundan tam 30 yıl önce kaybetmiştik… Koca Naim, Çek Cumhuriyeti’nde yapılan Avrupa Halter Şampiyonası’nda 64 kiloda dünya rekoru kırarak üç altın madalya birden kazanmıştı…

Güney Afrika’da Nelson Mandela göreve başlamış, Türkiye ekonomisi, 14 yıl aradan sonra yeniden IMF denetimine girmiş, Melih Gökçek, ‘Gökkuşağının Altında’ ve ‘Nergis’ isimli iki heykeli, “tükürürüm böyle sanatın içine” diyerek kaldırtmıştı.
Bir Nisan ayıydı galiba; İstanbul Büyükşehir Belediyesi’nin seçim sonrası ilk toplantısı, Başkan Recep Tayyip Erdoğan’ın “Fatiha” okumasıyla başlamıştı.

Yaser Arafat 27 yıllık sürgünden sonra Gazze’ye dönmüş, Shoemaker-Levy 9 kuyrukluyıldızının parçaları Jüpiter gezegenine çarpmış, Çakal Carlos, 16 Ağustos’ta Sudan ve Fransız Gizli Servisi’nin düzenlediği operasyonla yakalanmıştı.


O yıl; TBMM, RP milletvekili Hasan Mezarcı’nın dokunulmazlığını kaldırdı, Aydın Doğan Hürriyet grubunu satın aldı…
Rahmetli Tahir Büyükkörükçü hocamız 69, Konya’nın efsane belediye başkanı Halil Ürün’le beraber geçtiğimiz günlerde uğurladığımız D. Mehmet Doğan ağabey (~şimdi benim yaşım) 47, Ahmet Köseoğlu Köseoğlu 27, Uğur İbrahim Altay henüz 20, ben 18 yaşındaydım.

Arkadaşlarıyla birlikte Esra Yayınları’nı kurup kültürel yayıncılıkta fırtınalar estiren Mustafa Çalışkan 36 yaşındaydı ve yıl 1994’tü.
O yıl Türkiye Yazarlar Birliği Konya Şubesi, onun işyerinde kuruldu ve Halil Ürün başkanımızın himmetiyle bir süre sonra eski adliyenin yanındaki Konya Evi’ne taşındı…

2016 yılında Tahir Akyürek başkanın yeniden imar ettiği ve “Model Şehir” olarak anılan Konya’nın bu bölgesinde, TYB etrafında Sivil Toplum Mahallesi’ kuruldu. Ürün başkandan sonra Akyürek de Konya kültürünün bu samimi ocağını el üstünde tuttu, TYB Konya Şubesi kütüphanesi, dersliği ve şarkodası ile kültür adamı, sanatçı ve gençlerin uğrak yeri haline geldi.

2023 yılında 30 yıla yakın bulunduğu mahallesinden hicret etmek zorunda kalan TYB Konya Şubesi, Karatay Belediye Başkanı Hasan Kılca’nın davetiyle şimdi Mevlana’ya komşu oldu… Nihayet 30 yıllık belleğinde bu 3 başkanın (Halil Ürün, Tahir Akyürek ve Hasan Kılca) yeri ve değeri ayrı olacaktır.

Hepimiz geldik, geçeceğiz…
Tam 30 yıldır TYB Konya Şubesi Konya’da…
Tam 30 yıldır Konya burada…

Mehmet Ali KÖSEOĞLU

Mehmet Ali KÖSEOĞLU

Önceki ve Sonraki Haberler

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.