TYB Konya Şubesi 30. Yılında
Türkiye Yazarlar Birliği (TYB) gerek genel merkez gerekse şubeleri vasıtası ile kültürümüze çok önemli katkılar yapan sivil toplum kuruluşlarımızın başında gelmektedir.
Genel Merkez, başta değişmez Şeref Başkanı Mehmet Doğan olmak üzere, şimdiye kadar görev yapan birbirinden değerli Genel Başkanlar ve Genel Merkez yöneticileri eliyle çok önemli kültürel faaliyetlere imza atarken, TYB Şubeleri de, bilhassa Konya Şubesi Genel Merkez ile yarışmanın gayreti içindedirler.
Bu bağlamda TYB Konya Şubesi; Prof. Dr. Musa Kazım Arıcan’ın Genel Başkan olarak ifade ettiği, bizim de bizzat müşahede ettiğimiz gibi, “Genel Merkezden aşağıda kalmayacak derecede önemli faaliyetler yapan” bir sivil toplum kuruluşudur.
TYB Konya Şubesi’nin faaliyetlerini yakından takip eden ve etkinliklerinin hemen hemen tamamına katılan bir kişi olarak, bu kuruluşumuzun ne denli önemli görevler üstlendiğine ayne’l yakîn şahit olmaktayım.
TYB Konya şubesinin Denetleme Kurulu Üyesi ve Üst Kurul Delegesi olduğumdan, katılmakla kalmayıp bizzat faaliyetlerin içinde yer aldığım ve kültürel etkinliklerini sadece gözlemleyerek değil, doyulmaz tadına bakarak icra-i faaliyetinde bulunduğum için, şahitliğim hakka'l-yakîn olarak tecelli etmektedir.
TYB Konya Şubesi kuruluş yılı olan 1994 yılından 2002 yılına kadar çeşitli aralıklarla kültürel etkinlikler gerçekleştirmiştir. 2002 yılından itibaren de her yıl Şubat ayı içinde ilan ettiği “Kültürel Etkinlik Takvimi” çerçevesinde Mart ayından başlayarak Aralık ayına kadar pek çok farklı alanda kültürel faaliyetler gerçekleştirmektedir. Gerçekleştirilen bu faaliyetler "Söz uçar yazı kalır" düsturuyla yazıya geçirilip kitaplaştırılmaktadır.
TYB Konya Şubesi her yıl 40 civarında program yaparak her Cumartesi günü çeşitli konularda konferanslar, sempozyumlar ve paneller gerçekleştirmektedir. Yaptığı bu programlar sözde kalmamakta, deşifre edilerek kitap haline getirilmektedir. Böylece kendisiyle ciddi bir yarışın içinde olmaktadır. "Kültürel Etkinlik Takvimi" dışında kitap okumaları, özel sohbetler, Milli Eğitim Müdürlüğü ile birlikte yapılan yazarların öğrencilerle buluşması gibi etkinlikleri de devam ettirmektedir.
TYB Konya Şubesi bu önemli faaliyetleri ile şehrimizin kültürel dokusuna büyük bir katkı yapmakta aynı zamanda bu dokuyu yüreklere ilmek ilmek işlemektedir.
Şehrin fiziki ve mimari tarzda gelişmesi yanında kültürel yönden de gelişim göstermesi, vazgeçilmemesi gereken bir anlayış, görüş ve düşünce olması gerekir. En önemli yatırım insana yapılan yatırımdır. Fiziki yatırımlar geçici, insana yapılan yatırımlar sadece dünya hayatı için değil, ahiret hayatında bile kalıcı özelliktedir. Bundan dolayı TYB Konya Şubesinin ve diğer kültür alanında faaliyet yapan sivil toplum kuruluşlarımızın faaliyetlerine destek olmak, yardımcı olmak hem dini hem milli bir görevdir.
Geçtiğimiz Cumartesi günü, TYB Konya Şubesi’nin Olağan Genel Kurulu yapıldı. Kuruluşunun 30. Yılı olması hasebiyle bu genel kurul, daha öncekilere nazaran çok daha canlı, katılımı daha yoğun olarak gerçekleşti. İki yılda bir yapıldığı için bu yıl 15. Genel Kurul gerçekleşmiş oldu. Bu genel kurulun öncekilerden önemli bir farkı, 30. Yıl dolayısı ile kültür alanındaki faaliyetleri ile ön plana çıkan 17 kişinin Şeref Kurulu Üyeliğine seçilmesi ve Şeref Kurulu Beratı verilmesi idi.
Ahmet Köseoğlu kardeşimin yeniden başkanlığa seçildiği genel kurul, olgun bir hava içinde başladı ve aynı olgunlukla sona erdi. Uzun süredir görüşmediğimiz çok sayıda dostumuzla görüşme fırsatı da bulduğumuz 15. genel kurulun hayırlı olmasını ve hayırlı hizmetlere vesile olmasını Cenab-ı Hakk’tan niyaz eder, emeği geçenlere şükranlarımı sunarım.
YAZIYA YORUM KAT
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.