TYB'de "Sekülerleşmenin Yeni Biçimleri" konuşuldu

TYB'de "Sekülerleşmenin Yeni Biçimleri" konuşuldu

TYB'de "Sekülerleşmenin Yeni Biçimleri" konuşuldu SEKÜLERİZM GENÇLERİ TEHDİT EDİYOR TYB Konya Şubesi tarafından düzenlenen programa...

A+A-

TYB'de "Sekülerleşmenin Yeni Biçimleri" konuşuldu

SEKÜLERİZM GENÇLERİ TEHDİT EDİYOR

TYB Konya Şubesi tarafından düzenlenen programa konuşmacı olarak katılan Prof. Dr. Mustafa Tekin, "Sekülerleşmenin Yeni Biçimleri"ni anlattı. Tekin, sekülerliğin gençlerin önündeki en büyük tehlikelerden olduğunu kaydetti

Türkiye Yazarlar Birliği (TYB) Konya Şubesi'nin 2015 Kültürel Etkinlikler programının bu haftaki konuğu İstanbul İlahiyat Fakültesi Öğretim Üyelerinden Prof. Dr. Mustafa Tekin oldu. Konya İl Halk Kütüphanesi Konferans salonunda mutat olarak düzenlenen programda "Sekülerliğin Yeni Şekilleri" başlıklı konuşmasına, sekülerliğin "bir dünyevileşme hastalığı" olduğunu vurgulayarak başlayan Tekin, bu durumun iki önemli semptomu olduğunu dile getirdi. Bu semptomlardan birini cinsellik merkezli haz anlayışı olarak ifade eden Tekin, diğerini paranın ve paraya bağlı her türlü ilişkilerin Tanrı-kul ilişkisi yerine geçmesi şeklinde dile getirdi.

İSLAM DENGE DİNİDİR

Sekülerliğin sadece modern dünyaya ait bir olgu olmadığının altını çizen Tekin, kökeninin Roma devleti ile ilk Hıristiyan cemaatin karşılıklı ilişkilerine kadar uzandığını, Hıristiyanlığın Roma'nın hazcı ve pagan yapısından uzak durmak adına dünya hayatını tümden reddettiğini, bunun ise dünya ile sağlıklı bir ilişki kurulamayışın bir sonucu ve ifadesi olduğunu belirtti. İslâm'ın ise dünya ve ahret dengesi gözeterek hem hazcılığı hem de sadece manastırda yaşanan bir din olma tehlikesini bertaraf ettiğini belirten Tekin, İslâm'ın denge dini olduğunun altını çizdi.

KURTULUŞ AİLE HAYATINDA

Descartes'le başlayan modern sekülerliğin Kant ile kendini daha sağlamlaştırdığını, kapitalizm ile de yaygınlaştığını vurgulayan Tekin bu modern vebanın herkesi etkisi altına aldığını ama en çok da Müslümanları etkilediğini ifade etti. Friedrich Nietzsche ile birlikte başlayan yıkıcı sekülerliğin gençlerimiz önünde en büyük tehlike olduğunu vurgulayan Tekin, artık din eğitimi alan insanlara bile "bereket"i anlatmanın zor olduğu bir dönemin yaşandığını vurguladı. Kurtuluşun aile hayatından başladığını, çocuklarımızın Âhiret bilinci, kul hakkı, tevazu, infak, şükür gibi değerler öğretilerek yetiştirilmesi gerektiğini de belirten Tekin, komşuluğun, mahallenin, camiinin ve değerlerimizin çöküşünün ana sebebinin sekülerleşme olduğunu söyledi. Program sonunda konuşmacı Prof. Dr. Mustafa Tekin'e, Konya Büyükşehir Belediyesi Basın ve Halkla İlişkiler Daire Başkanı Ahmet Köseoğlu tarafından günün anısına Katılım Belgesi takdim edildi. Gazeteci İhsan Kayseri de kendi yazdığı "Âsitanenin Son Dervişi Mehmed Dede" adlı bir kitabı Tekin'e takdim etti.

Önceki ve Sonraki Haberler

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.