Yazarlardan Valiye Ziyaret
Türkiye Yazarlar Birliği Konya Şubesi Yönetim Kurulu Üyeleri Konya Valiliği görevine atanan Aydın Nezih Doğan'ı makamında ziyaret etti.Türkiye Yazarlar...
Türkiye Yazarlar Birliği Konya Şubesi Yönetim Kurulu Üyeleri Konya Valiliği görevine atanan Aydın Nezih Doğan'ı makamında ziyaret etti.
Türkiye Yazarlar Birliği Konya Şubesi adına Yönetim Kurulu Başkanı Ahmet Köseoğlu, emekli öğretim üyelerinden Prof. Dr. Saim Sakaoğlu, Dr. Hasan Özönder; TYB Konya Şubesi yönetim kurulu üyelerinden Doç. Dr. Hayri Erten, Mustafa Durdu, Saffet Yurtsever, Zeki Oğuz ve Muammer Ulutürk Konya'ya yeni atanan Vali Aydın Nezih Doğan'a hoş geldiniz ziyaretinde bulundular.
Ziyaret esnasında konuşan Türkiye Yazarlar Birliği Konya Şubesi Yönetim Kurulu Başkanı Ahmet Köseoğlu, Konya'nın bir ilim ve kültür merkezi olduğunu ifade ederek Konya'nın bir tarih şehri olduğunu ve bunun bilincinde olduklarını belirtti. Köseoğlu sözlerini şöyle sürdürdü: Konya'nın her metrekaresinde ilim, tevazu ve hoş görü var. Bu şehirde yaşayan herkes bu ulvi duygulardan nasibini alır. Bu şehre hizmet etmek ayrıcalıktır. En büyük mutluluk ise bu şehre ismini yazdıracak büyük hizmetlerde bulunmaktır.
Ahmet Köseoğlu konuşmasına şöyle devam etti: Türkiye Yazarlar Birliği Konya Şubesi olarak karınca kararınca, kıt imkânlarla on beş yıldır güzel hizmetler yaptık ve yapmaya devam ediyoruz. Bu şehirde çeşitli kültürel etkinlikler düzenleyen birçok kurum ve kuruluş var ancak TYB Konya Şubesi faaliyetlerini bir yıl öncesinden kamuoyuna duyuran tek kurumsal yapıdır. Bu şehrin yöneticilerinden isteğimiz zor imkânlarla yapmakta olduğumuz faaliyetlerimize nazar etmeleridir. Daha önceden de Konya'yı tanıyan birisi olan siz değerli Valimize hayırlı çalışmalar diliyor ve hoş geldiniz diyorum.
Vali Aydın Nezih Doğan da Türkiye Yazarlar Birliğinin ziyaretinden duyduğu memnuniyeti ifade ederek kültürün ekonomi kadar önemli olduğunu belirtti. Vali Doğan sözlerini şöyle sürdürdü: Bir şehri tanımak onun tarihini iyi kavramaktan geçer. Bir ülkenin kalkınması sadece ekonomi ile olmaz. Kültür aslında ekonomi ile birlikte paralel gitmesi gereken bir manevi unsurdur. Şehrin yöneticileri kültürel konularda kolaycılığa kaçmamalı, şehrin kültürünü bir bütün olarak ele almalıdır. Sadece belirli isimleri ön plana çıkararak diğer konuları görmezden gelmek doğru olmaz. Bir şehrin tarihi onun medeniyetidir. Bir şehirdeki tarihî mekânların halka açılması gerekir. Tarihî mekânları, sadece turistlerin ziyaretine sunmak kolaycılık olur. Bu mekânların halk ile bütünleştirilmesi gerekir. Tarihî mekânları hayatın bir parçası hâline getirebilirsek kültürel açıdan bir kalkınma sağlamış oluruz.
Türkiye Yazarlar Birliği heyeti Vali Aydın Nezih Doğan'a teşekkür ederek hayırlı hizmetler dileğinde bulundu. Heyet, Vali Doğan'a çeşitli konularda kitap hediye etti.
HABERE YORUM KAT
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.